אוכל
צילום׃ על השולחן

בורגניון צרפתי - ישראלי

מתכון לבף בורגניון בסגנון צרפתי וקצת ישראלי

עדי רם | מועצת הבקר והחלב | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

4 מנות אוסבוקו (בשר עם עצם) בעובי 4 ס"מ כל אחת
6 פרוסות צלי כתף בעובי 4 ס"מ כל אחד
1 בקבוק יין אדום יבש באיכות מעולה
צרור תימין
מעט פלפל שחור
שלושה עלי דפנה
כל הנ"ל יוכנסו להשריה ל-48 שעות
בינתיים נכין 1 שוק אווז מעושן, מחולק לכמה חלקים
3 בצלים גדולים חתוכים לרבעים
3 גזרים קלופים וחצויים
1 שורש סלרי
2 שורשי פטרוזליה חתוכים גס
3 כפות דבש
3 כפות חומץ בלסמי
מעט פלפל צלי או אלמנט חריף אחר
מעט קמח
שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

1 מסננים את הבשר שהיה בהשריה ושומרים בקערית את חומרי ההשריה. 

2 מקמחים ומטגנים היטב את הבשר בשמן 

3 מטגנים את שוק האווז, את הבצלים ואת שאר הירקות 

4 יוצקים את חומרי ההשריה על הבשר

5 מוסיפים את הדבש, הבלסמי וכמה גבעולי תימין טרי, טועמים ומתקנים תיבול

6 מביאים לרתיחה ומבשלים כשלוש שעות על להבה נמוכה מאוד. אם חסרים נוזלים בזמן הבישול אפשר להוסיף מעט יין או מרק בשר.