אוכל

צלי בקר

עם ירקות שורש ופטריות

עומרי שחר | רשת פאפאגאיו | פורסם 25/11/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1.5-2 ק"ג צלעות ללא עצם/ אסאדו / בקר מס' 5
6 כפות שמן זית
4 בצלים קצוצים גס
4 גזרים חתוכים לקוביות
8 שיני שום קצוצות גס
4 גבעולי סלרי חתוך לקוביות
2 שורש סלרי חתוך לקוביות
500 גרם של מבחר פטריות חתוכות לחצי (פורטובלו, שמפיניון, פטריות יער, שיטקי)
6 שורשי פטרוזיליה מקולפים בשלמותם
4 עגבניות חתוכות לרבעים
4 כפות רוטב שזיפים
1-1.5 ליטר ציר בקר/עוף/מים
צרור תימין

לשק התבלינים

בתוך פד גאזה מכניסים:
1 כפית פלפל אנגלי שלם
1 כפית פלפל שחור שלם
1 כפית גרגרי כוסברה שלמים
1 כפית גרגרי כמון שלמים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל- 220 מעלות 2. מתבלים את הבשר במעט מלח גס ופלפל שחור 3. מחממים מחבת עם מעט שמן, צורבים את הבשר מכל צדדיו, מוציאים אותו מהמחבת ומניחים בתבנית. 4. לאותה מחבת מוסיפים את ירקות השורש (פרט לעגבנייה) ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב. 5. מוסיפים למחבת את כל שאר המרכיבים, מביאים לרתיחה ושופכים לתבנית על נתח הבשר. 6. מכניסים את שק התבלינים, מכסים את התבנית בניר אלומיניום וצולים בתנור כחצי שעה. 7. לאחר כחצי שעה מורידים את חום התנור ל- 180 מעלות לעוד כשעתיים וחצי. אחרי שעתיים וחצי יש לדקור את הבשר בעזרת סכין ולבדוק שהוא רך מספיק. 8. מוציאים ומגישים את הבשר בציר, כשירקות השורש מוגשים מסביב. 9. מקשטים בעלי תימין טריים. ניתן גם לפרוס את נתח הבשר לפני ההגשה.

* ניתן להכין אותו מתכון גם עם בשר עגל או טלה (צוואר או כתף).