צילום׃ istockphoto
שאטו בריון - פילה בקרם כמהין
פילה בקר חגיגי בליווי הפטרייה היוקרתית
שאול בן אדרת | מסעדת קימל
| פורסם 14/01/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
נתח פילה בקר נקי במשקל 500 גרם
חצי כפית של פטריות כמהין פרוסות
כפית אחת של שמן כמהין
8 פיטריות שמפניון בינוניות
אופן ההכנה:
1 את נתח הפילה סוגרים בשמן זית או חמאה עד לקבלת צבע שחום. סגירת הנתח היא צריבתו מכל הצדדים על מנת לשמור על עסיסיותו 2. מכניסים לתנור לחום בינוני ל-7 דק', לקבלת דרגת עשייה מדיום 3. לקרם הכמהין טוחנים יחד עם שמן הכמהין את שני סוגי הפטריות ומתבלים במלח ופלפל. 4. להגשה מניחים את נתח הבקר על פירה, מזלפים שמן כמהין על הבשר, מניחים את ממרח הכמהין על הבשר ומתבלים מסביב במלח פחם שחור, פלפל שחור גרוס ואגוזי מלך קלויים.