אוכל
צילום׃ פאני דוד, mako אוכל

תבשיל של פסטה וקציצות

רואים את הצלחת המבולגנת הזאת, עם ה"קינים" של הפסטה, קוביות החציל והקציצות הדשנות? אם אפשר לארגן שבכל יום אחרי העבודה תחכה לנו צלחת כזאת - נהיה אסירי תודה. בסדר, גם פעמיים בשבוע הולך

פאני דוד | mako אוכל | פורסם 06/07/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות:

חצי קילו בשר בקר טחון עם טיפה שומן

בצל גדול, קצוץ דק

חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ דק

כפית ראס אל חנות לקציצות

3 כפות שמן זית

כפית כורכום

כפית תבלין פילדלפיה

כף סילאן

כפית מלח 

כפית פלפל שחור

לפסטה והרוטב:

1 חציל

תרסיס שמן

רבע כוס שמן זית

חצי קילו עגבניות שרי

4 שיני שום, כתושות

כף תבלין פילדלפיה

כפית מלח

כפית סילאן

בערך חצי חבילה של פסטה טליאטלה

אופן ההכנה:

1 מערבבים היטב את חומרי הקציצות ושומרים במקרר.

2 חותכים את החציל לקוביות ומסדרים בתבנית התנור בשכבה אחת. מרססים בשמן, ממליחים וצולים ב-200 מעלות כ-20 דקות.

3 בינתיים מניחים על הכיריים סיר רחב עם שמן זית. פורסים את עגבניות השרי ומכניסים לסיר. מוסיפים שום כתוש, תבלינים וסילאן ומחממים על להבה קטנה תוך ערבוב עד שהעגבניות מגירות נוזלים.

בואו לעקוב אחרי פאני באינסטגרם

4 מוסיפים את החצילים וחצי כוס מים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים עוד רבע שעה.

5 יוצרים קציצות עגולות מתערובת הבשר. מניחים ברוטב הרוטב את ה"קינים" (לא מבושלים) של הפסטה ובתוך כל אחד מניחים קציצה. מבשלים על אש קטנה עד שהפסטה רכה והקציצות מבושלות.