אוכל
צילום׃ "בישולים"- בית הספר הגבוה לקולינאריה

קארי אדום של צוואר בייבי טלה

קוביות בשר רך ועסיסי בתוספת אננס ובוטנים

מאיר דנון | "בישולים"- בית הספר הגבוה לקולינאריה | פורסם 21/03/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

800 גרם צוואר בייבי טלה חתוך לקוביות (אפשר להחליף בקוביות כתף/שוק טלה)
2 כפות שמן סויה
2 בצלי שאלוט
2 כפות מחית קארי אדומה
2 פחיות חלב סויה
כף סוכר
כף תמר הינדי
קורט קינמון
קורט כמון
קורט כוסברה
קורט הל
חצי אננס טרי חתוך לנתחים ללא החלק הסיבי שבמרכז.
2 כפות בוטנים קלויים
עלים מ-4 ענפי כוסברה

אופן ההכנה:

1 מכינים את הרוטב: בסיר מחממים מעט שמן ומטגנים את השאלוט. מוסיפים את משחת הקארי, את חלב הקוקוס, את התבלינים ואת התמרהינדי ומבשלים מספר דקות.

2 מתבלים את קוביות הבשר במלח ובפלפל ומשחימים במחבת עם מעט שמן. מעבירים לסיר הרוטב ומבשלים כ- 10 דקות.

3 משחימים את פרוסות האננס על מחבת חמה עם מעט שמן ומעבירים לסיר.

 

4 בצלחת עמוקה מניחים מספר נתחי בשר, אננס ומפזרים מהרוטב בנדיבות, מעטרים בכוסברה, בוטנים ומספר טיפות חלב קוקוס ומגישים. מומלץ להגיש עם אורז לבן.