אוכל

נקניקיות ברוטב אדום עם פירה

נקניקיות ופירה הם שילוב מנצח שגם פורט על מיתרי הנוסטלגיה, וגם מספק את אחת המנות האהובות על ילדים שחוזרים ממסגרות. במקום טבעות חתכנו אותן לאורך - ויצא הורס

יעל קצב | mako | פורסם 16/12/25 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפירה:

1 ק"ג תפוחי אדמה (6-7 תפודים בינוניים)

מים

כפית מלח

עוד מלח לתיבול

לנקניקיות:

חבילת נקניקיות (5-8 יחידות)

2 כפות שמן

בצל קצוץ דק לקוביות

שן שום כתושה

כף רסק עגבניות

כף וחצי פפריקה מתוקה

כפית אבקת מרק עוף

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

פחית עגבניות מגוררות (400 גרם)

רבע כוס מים (60 מ"ל)

אופן ההכנה:

1 מכינים את הפירה: מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לחצאים או רבעים אחידים, מניחים בסיר, ממלאים במים, מוסיפים מלח, מביאים לרתיחה ומבשלים אותם 30-40, עד שרכים. 

2 שומרים חצי כוס ממי הבישול ואת השאר שופכים. מועכים את תפוחי האדמה בסיר (כשהוא עוד חם) ומוסיפים מעט ממי הבישול ששמרתם בצד. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם. 

3 בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, מכינים את הנקניקיות: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה.

4 חוצים את הנקניקיות לאורכן ומוסיפים למחבת. מטגנים ומערבבים עם הבצל 2-3 דקות.

5 מוסיפים למחבת שום, רסק, תבלינים, עגבניות מרוסקות ומים, ומערבבים.

6 מבשלים כ-10 דקות ומגישים על גבי הפירה.

נקניקיות ברוטב אדום עם פירה (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
נקניקיות ברוטב אדום עם פירה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

בתיאבון!