אוכל
וידאו WMV׃ עדי רם

צלעות כבש מוגשות על מצע פיתה דרוזית

מתכון אותנטי לצלעות כבש עם עשבי תיבול, גזרים ותערובת בצלים מטוגנת

טיראן קאיד | עושים שכונה | פורסם 26/12/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 צלעות כבש
8 בצלים לבנים חתוכים לרצועות
3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
2 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים לעיגולים קטנים
שמן סויה
שמן זית
פיתה דרוזית
¼ כפית פלפל שחור
½ כפית מלח שולחן
כפית אריסה
כפית אבקת מרק עוף
פטרוזיליה טרייה חתוכה
חבילת כוסברה חתוכה
7 גבעולי סלרי חתוכים
כף אבורכיה (תבלין דרוזי)
¼ כוס מים

אופן ההכנה:

1 מחממים במחבת חצי כוס שמן סויה.

2 כשהשמן רותח מוסיפים את הבצלים ומטגנים במשך 3 דקות.

3 מוסיפים למחבת גזר, מלח, פלפל שחור ואבורכיה, סוגרים את המכסה ומחכים במשך 8 דקות. בתום 8 הדקות מוסיפים לאותה המחבת פלפל חריף, סלרי, אריסה, אבקת מרק עוף ואת המים.

4 מטבלים את הצלעות עם מעט מלח ופלפל שחור.

5 מחממים שמן במחבת נוספת ומטגנים על אש נמוכה את הצלעות מכל צדדיהן עד להשחמה.

6 מניחים על גבי הפיתה הדרוזית את תערובת הבצלים ומעליה מניחים את צלעות הכבש.

7 לפני ההגשה מפזרים חופן פטרוזיליה קצוצה על המנה.