צלעות כבש מוגשות על מצע פיתה דרוזית
מתכון אותנטי לצלעות כבש עם עשבי תיבול, גזרים ותערובת בצלים מטוגנת
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
4 צלעות כבש
8 בצלים לבנים חתוכים לרצועות
3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
2 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים לעיגולים קטנים
שמן סויה
שמן זית
פיתה דרוזית
¼ כפית פלפל שחור
½ כפית מלח שולחן
כפית אריסה
כפית אבקת מרק עוף
פטרוזיליה טרייה חתוכה
חבילת כוסברה חתוכה
7 גבעולי סלרי חתוכים
כף אבורכיה (תבלין דרוזי)
¼ כוס מים
אופן ההכנה:
1 מחממים במחבת חצי כוס שמן סויה.
2 כשהשמן רותח מוסיפים את הבצלים ומטגנים במשך 3 דקות.
3 מוסיפים למחבת גזר, מלח, פלפל שחור ואבורכיה, סוגרים את המכסה ומחכים במשך 8 דקות. בתום 8 הדקות מוסיפים לאותה המחבת פלפל חריף, סלרי, אריסה, אבקת מרק עוף ואת המים.
4 מטבלים את הצלעות עם מעט מלח ופלפל שחור.
5 מחממים שמן במחבת נוספת ומטגנים על אש נמוכה את הצלעות מכל צדדיהן עד להשחמה.
6 מניחים על גבי הפיתה הדרוזית את תערובת הבצלים ומעליה מניחים את צלעות הכבש.
7 לפני ההגשה מפזרים חופן פטרוזיליה קצוצה על המנה.