אוכל
צילום׃ none

קבב רומני ברוטב שום (6 מנות) בחסות רשת מסעדות פרסקו

קבב רומני הוא מאכל מבשר בקר טחון, מגישים אותם בדרך כלל בליווי ספל בירה בהירה, כמנה ראשונה עם חמוצים ואפילו כמנה עיקרית עם תוספות כגון תפוח אדמה אפוי או צ'יפס.

shaharbutbul | מתכוני גולשים | פורסם 07/07/14 
  • זמן עבודהיותר משעתיים
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקבב :1 ק"ג בשר צוואר טרי

500 גרם בשר שפונדרה טחון דק

שיני שום מחצי ראש שום מנוקות וכתושות

1 כף פלפל שחור טחון

1 כף מלח

30 גרם סודה לשתיה

לרוטב השום :שיני שום משני ראשי שום מנוקות וכתושות

1/4 כוס מי סודה

1/4 כוס חלב (או שמנת צמחית)

4 כפות חומץ טבעי

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

אופן ההכנה :

הקבב :

טוחנים את הבשר טחינה גסה (ניתן גם לקבל לבקש מהקצב). מוסיפים את השום, הפלפל, המלח והסודה לשתיה. מעבירים למיקסר ומערבבים באמצעות וו לישה כרבע שעה. מעבירים למקרר למספר שעות.

רוטב השום :

מעבירים את כל המצרכים למעבד מזון וטוחנים עד קבלת מרקם אחיד וחלק. מעבירים לכלי סגור ושומרים בקירור עד ההגשה. מוציאים את הבשר מהמקרר ומניחים עד שהוא מגיע לטמפרטורת החדר.

אופן ההגשה :

יוצרים באמצעות ידיים רטובות קציצות מהבשר וצולים על גריל פחמים או מחבת חמה משני הצדדי, עד שהבשר עשוי עד מרכז הקציצה. מגישים מייד בליווי רוטב השום .