אוכל
צילום׃ דניאל בר און

צ'אנק טלה על מצע פירה שורשים

נתח טלה ממולח ומפולפל על מצע של מחית תפוח אדמה וארטישוק ירושלמי

עידו קרוננברג | מאסטר שף | פורסם 25/03/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.3 46 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 צ'אנק טלה, מומלח ומפולפל

1 ראש סלרי, קצוץ גס

1 שורש פטרוזיליה, קצוץ גס

4 בצלצלי שאלוט, קצוצים

1 בצל רגיל, קצוץ גס

1 פלפל אדום, קצוץ גס

1 פלפל צ'ילי, קצוץ

כוס יין לבן

ציר בקר לכיסוי (או מים)

לפירה שורשים:

1 תפוח אדמה גדול, מקולף וחתוך לקוביות

3-4 ארטישוק ירושלמי, מקולף וחתוך לקוביות

100 גרם גבינת מסקרפונה

2-3 כפות פרמזן מגוררת (או לפי הטעם)

50 גרם חמאה

מלח

פלפל שחור

לפטריות:

250 גרם פטריות מסוגים שונים (שימג'י, מלך היער, שמפיניון, פורטובלו)

2 בצלצלי שאלוט, קצוצים

שמן זית

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 צ'אנק טלה: בסיר לחץ עם מעט שמן זית צורבים את נתח הבשר מכל צדדיו. מוציאים.

2 מכניסים לאותו סיר שורשים, בצל, שאלוט, פלפל אדום וצ'ילי ומטגנים עד לשקיפות. מוסיפים את הבשר ואת היין לסיר ומצמצמים כ-2 דקות. מכסים את הנתח עם ציר בקר, מכסים את הסיר ומבשלים עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים לפחות שעה וחצי.3. הפירה: מבשלים במים תפוח אדמה וארטישוק ירושלמי עד שהם רכים ומוכנים לפירה. מסננים את המים, מחזירים לגז וממשיכים לייבש אותם כ-2 דקות. מוסיפים מסקרפונה, פרמזן, חמאה ומעט מלח ומועכים לקבלת פירה רך והומוגני.

4 הפטריות: במחבת נפרדת עם שמן זית מקפיצים פטריות ושאלוט. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצד.

5 ההגשה: מניחים במרכז צלחת הגשה 2-3 כפות מהפירה ועליו את הטלה. מסננים רוטב מהירקות ובוזקים מעל. מוסיפים את הפטריות ומגישים.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים