פילה, קציצות וסלט בסגנון רומני
מיטב המטבח הרומני בארוחה טעימה ומגוונת והכל בשעה וחצי עבודה: סלט חציל רומני, תבשיל תרד ופטריות, תפוחי אדמה, פילה כבש צלוי וקציצות כבש
- זמן עבודהשעה ורבע
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
לסלט חצילים:
1 חציל גדול
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
2 עגבניות
3 בצלים ירוקים
לתפוחי האדמה:
10 תפוחי אדמה לבנים קטנים
כף פלפל שחור גרוס
מלח אטלנטי
40 גרם חמאה
כף שמן זית
לתבשיל תרד ופטריות:
1/2 ק"ג תרד
2 כפות שמן זית
כף חמאה
1/2 בצל
2 שיני שום
300 גרם פטריות שמפיניון
כף שמן
40 גרם חמאה
פלפל
מלח
לקציצות:
1/2 ק"ג כבש טחון
2 ביצים
1/2 בצל
1 שן שום
שמיר
מלח
פלפל
4 כפות פירורי לחם
שמן לטיגון
4 עלי כרפס
לפילה:
400 גרם פילה כבש
5 שיני שום
מלח
פלפל
1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1 סלט החצילים: שורפים את החציל על האש, מקלפים אך משאירים חתיכת קליפה קטנה שרופה. מסננים את החציל ממים. כשהוא מתקרר מכניסים למג'ימיקס, מוסיפים שמן זית ומלח למשך 5 דקות עד שהוא מקבל מרקם רך ועדין. מניחים על צלחת, פורסים עגבנייה מסביב לסלט ומגישים ביחד עם 3 בצלים ירוקים.
2 תפוח האדמה: מבשלים בסיר עם מים ומלח את תפוחי האדמה עד לריכוך. מוציאים ומקלפים, חותכים לרבעים, מתבלים בפלפל שחור גרוס ומלח אטלנטי ומטגנים בחמאה ושמן זית. מגישים חם.
3 לתבשיל תרד עם פטריות: שוטפים ומייבשים את עלי התרד. מטגנים בשמן זית וחמאה את הבצל והשום, מתבלים בפלפל ומלח ומבשלים כ-7 דקות.
4 מסננים את התרד, מכניסים למג'ימיקס ומפעילים בפולסים במשך 2 דקות. מניחים את התרד בצלחת עמוקה. הפטריות: מטגנים את הפטריות בשמן וחמאה. מוסיפים פלפל ומלח ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את הפטריות לצלחת התרד ומערבבים.
5 הקציצות: מערבבים את הבשר הטחון, הביצים, הבצל המטוגן, השום, השמיר, המלח, הפלפל ופירורי הלחם. מכינים כ-20 קציצות קטנות ומטגנים בטיגון עמוק. מוציאים עם כף מחוררת ומניחים את הקציצות על צלחת הגשה. מטגנים בנפרד את עלי הכרפס ומניחים מעל.
6 פילה הכבש: פורסים את שיני השום ומחדירים לתוך הפילה. מעסים את הבשר בפלפל ומלח ומטגנים בשמן זית שנותר על כל צדדיו עד שהוא מקבל צבע אדמדם-קוניאק. פורסים אותו לחתיכות דקות ומניחים על צלחת. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים