צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
קציצות פרגית עם דלעת
קציצות עסיסיות בטירוף עם מילוי מפתיע: דלעת מתקתקה עם קינמון
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 19/10/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
200-250 דלעת או דלורית חתוכה לקוביות
500 גרם בשר פרגיות, טחון
1 בצל מגורר
חופן פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית קינמון
2 כפות פירורי פנקו, או פירורי לחם
מלח ופלפל
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הדלעת בסיר עם מים רותחים כ-10 דקות, עד שהיא מתרככת. מסננים, מועכים בעזרת מזלג ומתבלים ברבע כפית קינמון (הרבע השני הולך לתערובת הקציצות). מניחים בצד.
2 מערבבים את כל המצרכים למעט הדלעת והשמן לטיגון ויוצרים קציצה. יוצרים בעזרת האצבע חור קטן במרכז הקציצה ומטמינים בתוכה כרבע כפית דלעת מתובלת. סוגרים ומטגנים כ-3-4 דקות מכל צד.
3 מגישים עם פתיתים או אורז.
* המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!