אוכל
תמונת AVI׃ mako

סטייק אנד אג

מקפידים על רכיבים איכותיים, מגישים מיד - ומתמוגגים עד השמיים

ליאור דה ברושי | מאסטר שף | פורסם 23/06/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.8 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

1 ביצה

סטייק אנטרקוט (רצוי דק, לא יותר מס"מ)

חצי תפו"א אדמה בגודל בינוני

שמן זית ו/או חמאה

3 מחטי רוזמרין

2 שיני שום

אופן ההכנה:

1 חותכים את התפו"א לפרוסות בעובי חצי ס"מ ומטגנים בשמן זית (6 דק', תלוי במידת הפריכות הרצויה).

2 מטגנים את האנטרקוט במעט שמן זית - 5 דק' (מדיום).

3 מטגנים את הביצה (בשומן הבשר ושמן הזית - 2 דק').

4 מניחים את התפו"א על בלוק קצבים, מעליהם את הסטייק ולבסוף ביצת העין (ממש עם ההגשה).

טיפים להכנה: מכיוון שזוהי מנה פשוטה ביסודה, הטיפ החשוב ביותר הינו איכות המרכיבים לצד טיפול מינימלי בהם. בנוסף רצוי מאוד להכין את המנה ממש בסמוך לאכילה. מובן מאליו שיש להתחיל עם טיגון תפו"א.

סימון תזונתי עבור כל המתכון:

קלוריות 1070 אנרגיה
חלבונים 63.73 גרם
פחמימות 29.78 גרם
שומנים 76.39 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית הראשונה של העונה החדשה