נתחי אנטריקוט על פירה צרפתי בשבבי בצל קריספיים
נתחים עסיסיים של בשר אנטריקוט על מצע של פירה תפוחי אדמה רך וקטיפתי
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (4 מנות):
תפוח אדמה
50 גרם חמאה
שמנת מתוקה
בצל
סוכר חום
אנטריקוט
יין אדום
מלח
פלפל גרוס
אופן ההכנה:
1 חותכים את תפוח אדמה לקוביות קטנות ומרתיחים במים עם מעט מלח, עד לריכוך.
2 לאחר הבישול, שוטפים קלות את תפוח האדמה ומועכים. מוסיפים את קוביות החמאה ושמנת מתוקה.
3 מערבבים טוב טוב עד לקבלת מרקם חלק. ניתן להעביר במסננת.
4. מטגנים בצל עם חמאה וכף סוכר חום עד להזהבה חזקה. מוציאים את הבצל, קוצצים דק דק ומכניסים לפירה.
5 להכנת הרוטב לנתחי הבשר: שופכים למחבת חצי בקבוק יין אדום לצמצום ומוסיפים שתי כפות סוכר חום. מצמצמים עד לקבלת סירופ סמיך.
6 מחממים מחבת יציקה טוב טוב. מפזרים על הבשר פלפל גרוס ומניחים במחבת חמה מאוד. צורבים 2-3 דקות מכל עד שמגיעים לצבע יפה. מסירים מהסטיק את השומן וחותכים לרצועות של 2-3 ס"מ.
7 מסדרים פירה במרכז הצלחת. על הפירה מסדרים את נתחי האנטריקוט. מעל יוצקים מרוטב היין המצומצם, קצת מלח ופלפל גרוס.