אוכל
תמונת AVI׃ מאסטר שף

נתחי אנטריקוט על פירה צרפתי בשבבי בצל קריספיים

נתחים עסיסיים של בשר אנטריקוט על מצע של פירה תפוחי אדמה רך וקטיפתי

אדי מזרחי | מאסטר שף | פורסם 03/11/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 4 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

תפוח אדמה
50 גרם חמאה
שמנת מתוקה
בצל
סוכר חום
אנטריקוט
יין אדום
מלח
פלפל גרוס

אופן ההכנה:

1 חותכים את תפוח אדמה לקוביות קטנות ומרתיחים במים עם מעט מלח, עד לריכוך.

2 לאחר הבישול, שוטפים קלות את תפוח האדמה ומועכים. מוסיפים את קוביות החמאה ושמנת מתוקה.

3 מערבבים טוב טוב עד לקבלת מרקם חלק. ניתן להעביר במסננת.

4. מטגנים בצל עם חמאה וכף סוכר חום עד להזהבה חזקה. מוציאים את הבצל, קוצצים דק דק ומכניסים לפירה.

5 להכנת הרוטב לנתחי הבשר: שופכים למחבת חצי בקבוק יין אדום לצמצום ומוסיפים שתי כפות סוכר חום. מצמצמים עד לקבלת סירופ סמיך.

6 מחממים מחבת יציקה טוב טוב. מפזרים על הבשר פלפל גרוס ומניחים במחבת חמה מאוד. צורבים 2-3 דקות מכל עד שמגיעים לצבע יפה. מסירים מהסטיק את השומן וחותכים לרצועות של 2-3 ס"מ.

7 מסדרים פירה במרכז הצלחת. על הפירה מסדרים את נתחי האנטריקוט. מעל יוצקים מרוטב היין המצומצם, קצת מלח ופלפל גרוס.