אוכל

קבבוני פילה בקר אנטריקוט וטלה

תערובת מנצחת של בשרים ועשבי תיבול בקבבים עסיסיים המוגשים על מצע סלט חצילים חריף אש

אלקנה ביטון | מאסטר שף | פורסם 27/10/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

400 גרם בשר פילה משובח
400 גרם בשר אטריקוט
400 גרם בשר טלה מלא שומן
חציל בלאדי גדול
5 עגבניות בשלות
גמבה אדומה
פלפל חריף
ראש שום
4 מקלות קינמון
שמן זית
פירורי לחם פאנקו 1/2 כוס
נענע
כוסברה
בצל ירוק
פטרוזיליה
בצל אחד לבן גדול
מלח
ופלפל
כמון זרעים

אופן ההכנה:

1 קוצצים את כל הבשרים בסכין חדה או מטחנה חשמלית.

2 שמים בקערה גדולה את הבשר הטחון, עשבי התיבול, הבצל ושיני השום. מוסיפים את פירורי הפנקו, כחצי כוס שמן זית, מלח, פלפל וכמון.

3 לשים את תערובת הבשר טוב טוב. אם התערובת נוזלית מדי מוסיפים מעט פירורי לחם. אם היא לא אחידה מוסיפים שמן זית. יוצרים כדור גדול מתערובת הבשר ומניחים בצד עד להכנת הקציצות.

4 להכנת הסלט: שורפים על הגריל חציל, גמבה, עגבניות ופלפל חריף. מורידים מהגריל ומעבירים לשקית נילון. 

5 מקלפים את הירקות.  חותכים גס את החציל, מעבירים לכלי ופותחים אותו באמצעות מזלג. מתבלים בשמן זית, שום כתוש, מלח, פלפל ומעט כוסברה.

6 מוצאים את הבשר מהמקרר יוצרים כדורים בגודל פינג פונג ומכניסים לכל אחד מקל קינמון.

7 צולים את הקבבים וכאשר מתקבל פס צליה בצד אחד של הקבב הופכים אותו בעדינות. 

8 מניחים את הקציצות על מצע הסלט. ניתן לפזר טחינה בצד להגיש חם.