מרק קובה סלק
מרק קובה סלק כמו שקובה סלק צריך להיות: כדורי בצק סולת רכים במילוי ביתי וטעים של בשר טחון, שמתבשלים במרק סלק אדום אדום
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
קילו סולת
1 כף מלח
למילוי:
קילו בשר טחון
2 בצלים
5 שיני שום
מלח
פלפל שחור
בהרט
סלרי (אפשרי)
למרק:
1 בצל גדול
2 סלקים אדומים גדולים
2 כפות רסק
1 כף סוכר
חצי כפית מלח לימון
1 כף מלח
אופן ההכנה:
1 מנפים לקערה גדולה את הסולת יחד עם כף מלח ומערבבים. שופכים מים עד לכיסוי הסולת ועוד קצת, ונותנים למים להיספג.
2 לשים עד שמתקבל בצק רך שקל לעבוד איתו. אם יש צורך מוסיפים מים, אבל בזהירות ולא הרבה.
3 נותנים לבצק לנוח כ-10 דקות שבסופן הוא צריך להיות רך אך לא נוזלי. כשהבצק נוח לעבודה, לוקחים מעט מהבצק, מכדררים, יוצרים גומה, מכניסים לתוכו את המילוי וסוגרים.
4 להכנת המילוי (ניתן להכין מראש): שמים את הבשר בסיר, ללא שמן, מערבבים ומאדים עד שכל הנוזלים נספגים. מוסיפים בצל קצוץ ושום וממשיכים לטגן עד שהבשר מתבשל.
5 להכנת המרק: מטגנים בצל, מוסיפים סלק אדום חתוך לקוביות, מכסים במים, מרתיחים ומבשלים כחצי שעה.
6 מוסיפים רסק עגבניות, סוכר, מלח לימון ומלח, ממשיכים להרתיח עוד כ-10 דקות ומוסיפים את הקובה. כל פעם בין 8 ל-10 קובה, תלוי בסיר ובכמות שרוצים.
7 מרתיחים כ-10 דקות ולאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים לעוד 3/4 שעה.
8 עשר דקות לפני הסיום, קוצצים פטרוזיליה ומוסיפים לקובה.