אוכל
צילום׃ הבלוג של בתיה דורון

מרק קובה סלק

מרק קובה סלק כמו שקובה סלק צריך להיות: כדורי בצק סולת רכים במילוי ביתי וטעים של בשר טחון, שמתבשלים במרק סלק אדום אדום

| הבלוג של בתיה דורון | פורסם 06/02/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 530 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

קילו סולת

1 כף מלח

למילוי:

קילו בשר טחון

2 בצלים

5 שיני שום

מלח

פלפל שחור

בהרט

סלרי (אפשרי)

למרק:

1 בצל גדול

2 סלקים אדומים גדולים

2 כפות רסק

1 כף סוכר

חצי כפית מלח לימון

1 כף מלח

אופן ההכנה:

1 מנפים לקערה גדולה את הסולת יחד עם כף מלח ומערבבים. שופכים מים עד לכיסוי הסולת ועוד קצת, ונותנים למים להיספג.

2 לשים עד שמתקבל בצק רך שקל לעבוד איתו. אם יש צורך מוסיפים מים, אבל בזהירות ולא הרבה.

3 נותנים לבצק לנוח כ-10 דקות שבסופן הוא צריך להיות רך אך לא נוזלי. כשהבצק נוח לעבודה, לוקחים מעט מהבצק, מכדררים, יוצרים גומה, מכניסים לתוכו את המילוי וסוגרים. 

4 להכנת המילוי (ניתן להכין מראש): שמים את הבשר בסיר, ללא שמן, מערבבים ומאדים עד שכל הנוזלים נספגים. מוסיפים בצל קצוץ ושום וממשיכים לטגן עד שהבשר מתבשל.

5 להכנת המרק: מטגנים בצל, מוסיפים סלק אדום חתוך לקוביות, מכסים במים, מרתיחים ומבשלים כחצי שעה.

6 מוסיפים רסק עגבניות, סוכר, מלח לימון ומלח, ממשיכים להרתיח עוד כ-10 דקות ומוסיפים את הקובה. כל פעם בין 8 ל-10 קובה, תלוי בסיר ובכמות שרוצים.

7 מרתיחים כ-10 דקות ולאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים לעוד 3/4 שעה.

8 עשר דקות לפני הסיום, קוצצים פטרוזיליה ומוסיפים לקובה.