אוכל
צילום׃ יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

סיר קציצות עם אפונה

מה יש בסיר אחד של קציצות, גזר, אפונה ותפוחי אדמה שיוצר תחושה חזקה ונעימה של בית, לא ברור. מה שברור זה שמדובר בסיר שמתקתקים ממש מהר ובקלות, ושביחד עם אורז לבן - הוא יוצר ארוחה ברמות אחרות

יונית סולטן צוקרמן | mako אוכל | פורסם 29/03/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 192 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בשבילי סיר של אפונה וקציצות תמיד יהיה הכי בית שיש. עד היום חרוט לי בזיכרון הסיר של סבתא סולטנה - עם אפונה, פטריות וקציצות קטנות קטנות אבל הכי טעימות בעולם. אמא שלי, בניגוד לסבתא, הייתה מכינה אותן גדולות, אבל מה שבטוח זה שלא משנה מה גודל הקציצה – מדובר באחת המנות שאני לא מוותרת עליהן באף שישי, וגם הבנות שלי לא. אוכלים אותה עם אורז לבן, וכל כף כזו זה ביקור בגן עדן.

 

עם הזמן המנה הזו הפכה קבועה גם בצהרונים של הילדים, ואפשר להבין למה. הרוטב הצהוב הקלאסי הוא טיפה מתקתק, והולך נהדר עם האפונה העדינה. ואז מגיעות הקציצות, שנותנות טוויסט בעלילה – ולזה תוסיפו את האורז, שסוגר את החבילה בצורה מושלמת.

 

בקיצור, לא לחשוב פעמיים. פשוט לרוץ להכין.

מרכיבים :

לסיר:

בצל

2 כפות שמן

שקית אפונה קפואה, מופשרת, שטופה ומסוננת

חצי שקית גזר גמדי קפוא, מופשר, שטוף ומסונן

תפוח אדמה גדול

רבע כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

כפית כורכום

חצי כפית כמון

כף אבקת מרק עוף (אפשר לוותר ולהוסיף עוד מלח)

לקציצות:

חצי קילו בשר טחון (אפשר להכין גם עם עוף)

תפוח אדמה

בצל

חצי צרור פטרוזיליה

3 שיני שום

כף שמן

חצי כף מלח

כפית פלפל שחור טחון

רבע כפית פלפל שחור גרוס

חצי כפית כמון

כפית פפריקה

חצי כפית כורכום

3 כפות פירורי לחם

ביצה

רבע כוס מים

לאורז:

כף שמן

2 וחצי כוסות אורז פרסי

שלושת רבעי כף מחוקה מלח

רבע כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

אפונה וקציצות - הסירים (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
אפונה וקציצות - הסירים|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

1 קוצצים את הבצל קטן קטן (הכי טוב במעבד מזון) ומטגנים כ-4 דקות.

2 מוסיפים את האפונה והגזר ומאדים 2-3 דקות.

3 בזמן הזה קולפים את תפוח האדמה וחותכים לקוביות. מוסיפים את קוביות תפוח האדמה לסיר, מערבבים ומאדים עוד דקה-שתיים.

4 מוסיפים את התבלינים, מערבבים ושופכים פנימה 2 וחצי כוסות מים רותחים. מערבבים ומנמיכים את האש.

5 מכינים את הקציצות: מעבירים את הבשר הטחון לקערה. טוחנים את תפוח האדמה, הבצל, הפטרוזיליה והשום במעבד מזון, מוסיפים לבשר הטחון ומערבבים.

6 מוסיפים את השמן, התבלינים, פירורי הלחם, הביצה והמים ומערבבים טוב טוב.

לבלוג של יונית צוקרמן

סיר אפונה וקציצות, יונית צוקרמן (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
סיר אפונה וקציצות, יונית צוקרמן|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

7 מכדררים מהתערובת קציצות בידיים רטובות (קטנות או גדולות, איזה שבא לכם), ומכניסים בזהירות לסיר המבעבע. אם צריך, מפנים מקום בעזרת כפית.

8 מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 40 דקות.

9 מגישים עם אורז לבן.

לאורז:

1 מחממים בסיר קטן את השמן ומכניסים את האורז. מטגנים תוך כדי ערבוב.

2 מוסיפים 4 וחצי כוסות מים רותחים, מלח ופלפל ומערבבים שוב. 

3 מכסים את הסיר ומבשלים 7 דקות על אש קטנה.

4 מכבים את האש ומשאירים על הגז עוד 20 דקות.