אוכל
תמונת AVI׃ מאסטר שף

נקניקיות תוצרת בית עם תפוחי אדמה בטעם מדורה

המתכון של גל ליבוביץ לארוחת שישי משלב בין חומרי גלם שיש בכל בית לבין טעם מיוחד של מדורה

גל ליבוביץ | מאסטר שף | פורסם 11/11/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

6 נקניקיות תוצרת בית
120 גרם שומן (ללא בשר, מבקשים מהקצב)
125 גרם אנטרקוט
125 גרם בשר צוואר
25 גרם אווז מעושן (לא חובה)
כפית זרעי כוסברה
מלח
פלפל
שמן זית
6 יחידות נייר אפייה
ניילון נצמד

לפירה מדורה:

4 תפוחי אדמה
5 כפות שמן זית
1 כף חרדל (עדיף גרגרי)
מלח
פלפל
כוס מלח גס

לרוטב:

כוס ציר בקר
כפית דבש
4 כפות יין לבן
מקל קינמון

אופן ההכנה:

1 פורסים את השומן ל-6 יחידות, כל יחידה 20 גרם, משמנים טיפה נייר אפייה ומניחים 2 יחידות שומן. מכסים בנייר אפייה משומן נוסף, ודופקים עם פטיש שניצלים עד שנוצר לנו דף שומן (לא מושלם) הנראה כמו קרפצ'יו. השומן הזה יהיה המעטפת של הנקנקיה. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים עד שמתקבלות 3 קבוצות של דפי אפייה. 2. מניחים במקרר לחצי שעה. 3. מכינים את תערובת הבשר: טוחנים את האנטרקוט, צוואר והאווז בסכין או מטחנת בשר עד שנוצרת תערובת כמו של בשר טחון. 4. מוסיפים את גרעיני הכוסברה (קצוצים או טחונים), חצי כפית מלח ורבע כפית פלפל לתערובת הבשר ומערבבים היטב לפחות 5 דקות. זה אמור לחבר את הבשר ביחד במקום להשתמש בביצים. 5. מכינים את הנקניקיה: מחלקים את תערובת הבשר ל-6 יחידות ומעצבים אותן בעזרת הידיים לצורה של קבב. 6. מוציאים מהמקרר את נייר האפייה עם השומן שמשמש ככיסוי לתערובת הבשר, מפרידים את שכבת נייר האפייה העליונה ומניחים 2 יחידות מתערובת הבשר בשני צדדים שונים על השומן. 7. בעזרת שפכטל או מרית מגלגלים את ציפוי השומן על תערובת הבשר. במהלך התהליך הצורה ההתחלתית קצת מוזרה ויהיו טיפה חורים בשומן. זה ייקח בפעם הראשונה מעט זמן אך לא לדאוג. 8. חוזרים על הפעולה 6 פעמים. ברגע שסיימנו לכסות את תערובת הבשר בשומן מגלגלים כל נקנקיה בניילון נצמד (כמו סוכרייה). בסיום התהליך מכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.

הכנת הפירה 1 מכניסים את תפוחי האדמה ביחד עם הקליפה לסיר עם מים ומבשלים כ-35 דקות. 2. מדליקים תנור ל-160 מעלות ומעבירים את תפוחי האדמה מהסיר (ללא המים) לתבנית אפייה. 3. מכסים במלח גס ומכניסים לעוד כ-15 – 20 דקות לתנור (הפעולה עם המלח תיצור ייבוש של תפוח האדמה ותתן לו טעם של מדורה). 4. לאחר שתפוחי האדמה רכים מנקים אותם מהמלח, מקלפים אותם ומוסיפים את החרדל, שמן זית, מלח ופלפל. 5. מועכים בעזרת מועך תפוחי אדמה או מזלג עד לקבלת מרקם של פירה.

הרכבת המנה 1 מחממים מחבת על אש גבוהה למשך 2 דקות. 2. מוציאים את הנקניקיות מהניילון הנצמד ומבשלים על המחבת - כחצי דקה מכל צד, סך הכל 2 דקות לנקניקיה. 3. מכינים את הרוטב: מערבבים את היין, הדבש והציר ומכניסים לסיר ביחד עם הקינמון. מבשלים על האש עד שיישאר 1/3 מהכמות איתה התחלנו (זהו בעצם ציר מצומצם).

הגשת המנה שמים בצלחת 3 כפות פירה, מוסיפים מעל 2 נקניקיות וכף רוטב. ניתן לקשט עם מעט פטרוזילה או בצל ירוק.