אוכל
צילום׃ דניאל לילה, יחסי ציבור

חורשט סבזי

תבשיל בשר ועשבי תיבול פרסי מעורר תיאבון, עם שעועית אדומה ולימון פרסי חמצמץ וריחני. טעים שבא למות

שף מיכאל נרקיס | "דודה" - ביסטרו עברי | פורסם 05/11/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 109 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

קילו עד 2 קילו בשר צלי כתף (מס' 5), חתוך לקוביות גדולות

4 בצל חתוך לקוביות עבות

2 צרורות פטרוזיליה חתוך גס

1 צרור כוסברה חתוך גס

1 בצל ירוק חתוך גס

5 יחידות לימון פרסי

רבע קילו שעועית אדומה שהושרתה ללילה

3 כפות שמבלילה (עלי חילבה מיובשים)

250 מ"ל לימון סחוט

כף כורכום

אופן ההכנה:

1 מטגנים יחד פטרוזיליה, כוסברה שמבלילה ובצל ירוק במעט שמן ועל חום נמוך. כשמתחיל להשחיר מכבים את האש.

2 בסיר גדול מטגנים בצל ומוסיפים כורכום. מוסיפים פטרוזיליה כוסברה ושמבלילה ואת הבצל הירוק. מטגנים יחד 5 דקות.

3 מוסיפים את הבשר, השעועית המושרת , הלימון הפרסי והלימון הסחוט.

4 מוסיפים מים רותחים עד כדי כיסוי ומביאים לרתיחה.

5 מוסיפים שתי כפות מלח ומנמיכים את האש לשעתיים וחצי.

6 בודקים טעמים וכשהשעועית רכה ומוכנה לאכילה מורידים מהאש. טועמים ומתקנים תיבול.