צילום׃ דניאל לילה, יחסי ציבור
חורשט סבזי
תבשיל בשר ועשבי תיבול פרסי מעורר תיאבון, עם שעועית אדומה ולימון פרסי חמצמץ וריחני. טעים שבא למות
שף מיכאל נרקיס | "דודה" - ביסטרו עברי
| פורסם 05/11/12
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
קילו עד 2 קילו בשר צלי כתף (מס' 5), חתוך לקוביות גדולות
4 בצל חתוך לקוביות עבות
2 צרורות פטרוזיליה חתוך גס
1 צרור כוסברה חתוך גס
1 בצל ירוק חתוך גס
5 יחידות לימון פרסי
רבע קילו שעועית אדומה שהושרתה ללילה
3 כפות שמבלילה (עלי חילבה מיובשים)
250 מ"ל לימון סחוט
כף כורכום
אופן ההכנה:
1 מטגנים יחד פטרוזיליה, כוסברה שמבלילה ובצל ירוק במעט שמן ועל חום נמוך. כשמתחיל להשחיר מכבים את האש.
2 בסיר גדול מטגנים בצל ומוסיפים כורכום. מוסיפים פטרוזיליה כוסברה ושמבלילה ואת הבצל הירוק. מטגנים יחד 5 דקות.
3 מוסיפים את הבשר, השעועית המושרת , הלימון הפרסי והלימון הסחוט.
4 מוסיפים מים רותחים עד כדי כיסוי ומביאים לרתיחה.
5 מוסיפים שתי כפות מלח ומנמיכים את האש לשעתיים וחצי.
6 בודקים טעמים וכשהשעועית רכה ומוכנה לאכילה מורידים מהאש. טועמים ומתקנים תיבול.