אוכל
צילום׃ Chris Alack, GettyImages IL

ירך טלה בגריל

לשומרי הכשרות: הורידו את היוגורט מהמרינדה והוסיפו מעט יותר מיץ לימון

ארז קומרובסקי | null | פורסם 25/05/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.3 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 ירך טלה עם העצם

לבישול הראשוני:

1 בצל גדול
4 שיני שום
2 סנטימטרים שורש ג'ינג'ר מקולף
1 כף גרגרי פלפל שחור
2 כפיות מלח

למרינדה:

חצי כוס יוגורט
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
2 כפות כוסברה קצוצה דק
1 כף ג'ינג'ר מגורר
2 כפות גרגרי כוסברה קלויים וכתושים
1 כפית גרגרי כמון קלויים וכתושים
1 כף פלפל חריף קצוץ דק
1/2 כפית מוסקט
1/2 כוס שמן זית עדין

אופן ההכנה:

1 קוצצים דק את הבצל ואת הג'ינג'ר, ומניחים אותם עם שיני השום ועם גרגרי הפלפל והמלח בסיר גדול מלא עד מחציתו במים פושרים.2. מכניסים לסיר את הטלה ומרתיחים כחצי שעה על להבה בינונית גבוהה. מוציאים את הירך, מסננים מהנוזלים ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.3. מערבבים את חומרי המרינדה. עושים שלושה חתכים עמוקים בירך המבושלת כדי שהמרינדה תיספג, ומשרים כ-4-5 שעות.4. שעה לפני הצלייה מבעירים את גריל הפחמים, וכשהגחלים אפורות קושרים את הירך בחוט שפגאט סביב העצם, וצולים על רשת ברזל גבוהה יחסית.5. אחרי 10-12 דקות הופכים, מברישים בנוזלי המרינדה שנותרו בקערה, וממשיכים בצלייה עוד 12-15 דקות או עד שהבשר מוכן לטעמכם.6. בוזקים מלח גס לפי הטעם, ומגישים.