אוכל

צלי בקר קלאסי

בתוספת תבשיל ארטישוקים ופול

חיים כהן | מועדון ארוחת הערב | פורסם 26/03/10 
  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

נתח בשר בקר לצלי (צלי כתף, במשקל 3 ק"ג)
מלח
שמן לטיגון
4 בצלים פרוסים
עלה דפנה
גרגירי פלפל שחור

לתוספת

שמן זית
שום
עלי מרווה
רוזמרין
קילו ארטישוק (בשביל הלבבות), או לבבות ארטישוק קפואים
קילו פול
צרור פטרוזיליה
מיץ לימון
מלח

אופן ההכנה:

הצלי: 1 מניחים את נתח הבשר בסיר. מכסים בהרבה מים ומביאים לרתיחה. 2. מסירים קצף, מוסיפים מלח, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. מבשלים כ-3 שעות, עד שהבשר רך מאוד. 3. מוציאים ומקררים לגמרי. שומרים את נוזל הבישול בנפרד. 4. מחממים מעט שמן בסיר ומוסיפים את הבצל. מאדים עד שהבצל שקוף. 5. מוסיפים את עלה הדפנה וגרגירי הפלפל. מוסיפים לסיר כשתי כוסות מנוזל הבישול של הבשר. 6. פורסים את הבשר לפרוסות די עבות. מוסיפים לסיר את פרוסות הבשר. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים יחד כחצי שעה.

תבשיל הארטישוקים והפול: 1 מחממים בסיר שמן זית, מוסיפים שום, מרווה, רוזמרין ולבבות ארטישוק. 2. מוסיפים את הפול עם חצי כוס מים ומבשלים 10 דקות. 3. מוסיפים פטרוזיליה, מיץ לימון לפי הטעם ומלח ומבשלים עוד רבע שעה, או עד שהכל מתרכך.