אוכל
צילום׃ דניאל בר און

פיצת אנטרקוט משודרגת

וריאציה של פיצה עם אנטרקוט וחצילים מטוגנים עלי ראשד ובצל, לצד רוטב שמנת חרדל ובצל. עשרים דקות עבודה ולפניכם בצק שטוגן במיצי אנטרקוט ונתחי בשר מעליו

סרנדה דילבסקי | מאסטר שף | פורסם 25/02/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.8 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לאנטרקוט:

250 גרם אנטרקוט חתוך לקוביות

כפית מלח גס

כפית פלפל שחור גרוס

לחצילים:

6 חצילים קטנים

בצל אדום

כף רוטב יוזו

1/2 חופן עלי ראשד

1/4 כפית שמן

שמן לטיגון

1/2 כפית מלח

לבצק:

כוס קמח

כוס מים

לרוטב:

בצל אדום

2 שיני שום

250 גרם שמנת

2 כפות חרדל דיז'ון

אופן ההכנה:

1 החצילים: חותכים חצילים לרצועות, מטגנים עד להזהבה ושמים בצד. מוסיפים לקערה עם החצילים בצל חתוך לרצועות, עשב התיבול הירוק, רוטב היוזו ושמן ומערבבים היטב.

2 הרוטב: מטגנים בצל חתוך לרצועות ושום במחבת, מוסיפים שמנת וחרדל, מבשלים כ-5 דקות.

3 הבצק: מערבבים יחד קמח ומים עד לקבלת בצק, מניחים בצד ל-15 דקות, מרדדים לגודל של צלחת (עיגול) בעובי של כחצי ס"מ, ממתינים 10 דקות, שמים בתנור בחום 180 מעלות ל-2 דקות, הופכים צד ל-2 דקות נוספות.

4 במקביל במחבת לוהטת עם מעט שמן זית צורבים את קוביות האנטריקוט במשך דקה וחצי ומוציאים.

5 מהתנור מעבירים את הבצק למחבת של האנטרקוט ומטגנים עם כל המיצים עד שהבצק הופך לקריספי.

6 הרכבת המנה: מניחים את הבצק על צלחת עגולה, מפזרים חתיכות מהאנטרקוט ומניחים את החצילים במרכז. מוזגים רוטב לצלוחית ומגישים ליד.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים