אוכל
תמונת AVI׃ דרך האוכל2, דרך האוכל 1

אמפנדס

מאפה בשר ארגנטינאי

| דרך האוכל עם אהרוני וגברי | פורסם 15/12/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לבצק

1 קילוגרם קמח
200 גרם מרגרינה
1-2 כוסות מים חמימים
2 כפיות שטוחות של מלח

למילוי

רבע כוס שמן
3 בצלים קצוצים
1 קג' בשר טחון
1 כף פפריקה אדומה מתוקה
מלח, פלפל שחור טחון טרי
100 גר' זיתים ירוקים מגולענים וקצוצים גס
8 ביצים קשות חתוכות לרבעים
100 גר' צימוקים כהים
2 כפיות כמון
מלח, פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

שמים בקערה גדולה את המרגרינה, מים חמים, ומלח. מוסיפים את הבצק תוך ערבוב ובחישה. לשים עד קבלת בצק חלק ואחיד. מכסים ועוטפים בניילון נצמד ומקררים מעט. למילוי: מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא רק מתחיל להזהיב. מוסיפים מיד את הבשר ומטגנים תוך ערבוב עד שהבשר משחים מעט. מוסיפים את הפפריקה, כמון, מלח ופלפל ומערבבים. לבסוף מוסיפים את הצימוקים והזיתים ומטגנים עוד דקה. מורידים מהאש ומקררים. מרדדים את הבצק לעלים דקים למדי. חותכים עיגולים בקוטר של כ-10 ס"מ. שמים במרכז כל עיגול בצק 2 כפות מילוי בשר ומוסיפים רבע ביצה קשה. מקפלים לשניים, לחצי סהר. מהדקים וצובטים לדוגמה נאה. מורחים ביצה טרופה ואופים בחום של 190 מעלות כ-20-3- דקות עד שפני האמפנדס שחומים. אפשר גם לטגן את האמפנדוס בשמן עמוק עד שהם שחומים. מסיגים בנייר מטבח ומגישים חם.