אוכל

סינייה תירס ובשר טחון

תבשיל של בשר טחון, בצל ועשבי תיבול בליווי מחית תירס מעולה

רובי פורטנוי | קייטרינג פרי הארץ | פורסם 26/05/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.8 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

למחית התירס

גרעיני תירס מ-5 קלחי תירס מבושלים (להפריד את הגרעינים מהקלח בעזרת סכין)
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול חתוך לקוביות
1 כפית שום כתוש
3 גבעולי תימין
שאטה חריף לפי הטעם
מלח
1 כוס ציר ירקות
1/2 כוס פירורי לחם
2 חלמון ביצה

לבשר

600 גרם בשר בקר טחון
1/2 כוס שאלוט קצוץ
1 כפית שום כתוש
1 כף אורגנו יבש
2 כפות שמן זית
1/2 כוס רסק עגבניות
מלח וחריף לפי הטעם
2 עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות

אופן ההכנה:

1 להכנת המחית: מאדים את הבצל, השום והתימין בשמן זית. מוסיפים את גרעיני התירס, מלח ושאטה חריף לפי הטעם. 

2 מוסיפים את ציר הירקות ומבשלים ביחד כ-20 דקות. טוחנים במעבד מזון ומוסיפים את החלמונים תוך כדי ערבוב.

3 להכנת הבשר: מאדים את הבצל והשום בשמן זית, מוסיפים את הבשר בהדרגה וסוגרים היטב. 

4 מוסיפים רסק עגבניות, מלח, החריף ואת קוביות העגבנייה.

5 מבשלים על אש קטנה כ-5 דקות ומסננים.

6 מעבירים את הבשר המסונן לתבנית אפייה (פיירקס), מכסים את התחתית עם הבשר ומהדקים מעט.

7 מסדרים את מחית התירס מעל הבשר ומפזרים מעל התירס מעט פירורי לחם ופרמזן מגורד.

8 אופים בחום של 160 מעלות כחצי שעה שעה ומגישים מיד.