סינייה תירס ובשר טחון
תבשיל של בשר טחון, בצל ועשבי תיבול בליווי מחית תירס מעולה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (4 מנות):
למחית התירס
גרעיני תירס מ-5 קלחי תירס מבושלים (להפריד את הגרעינים מהקלח בעזרת סכין)
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול חתוך לקוביות
1 כפית שום כתוש
3 גבעולי תימין
שאטה חריף לפי הטעם
מלח
1 כוס ציר ירקות
1/2 כוס פירורי לחם
2 חלמון ביצה
לבשר
600 גרם בשר בקר טחון
1/2 כוס שאלוט קצוץ
1 כפית שום כתוש
1 כף אורגנו יבש
2 כפות שמן זית
1/2 כוס רסק עגבניות
מלח וחריף לפי הטעם
2 עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות
אופן ההכנה:
1 להכנת המחית: מאדים את הבצל, השום והתימין בשמן זית. מוסיפים את גרעיני התירס, מלח ושאטה חריף לפי הטעם.
2 מוסיפים את ציר הירקות ומבשלים ביחד כ-20 דקות. טוחנים במעבד מזון ומוסיפים את החלמונים תוך כדי ערבוב.
3 להכנת הבשר: מאדים את הבצל והשום בשמן זית, מוסיפים את הבשר בהדרגה וסוגרים היטב.
4 מוסיפים רסק עגבניות, מלח, החריף ואת קוביות העגבנייה.
5 מבשלים על אש קטנה כ-5 דקות ומסננים.
6 מעבירים את הבשר המסונן לתבנית אפייה (פיירקס), מכסים את התחתית עם הבשר ומהדקים מעט.
7 מסדרים את מחית התירס מעל הבשר ומפזרים מעל התירס מעט פירורי לחם ופרמזן מגורד.
8 אופים בחום של 160 מעלות כחצי שעה שעה ומגישים מיד.