אוכל
צילום׃ תומר אומנסקי

קציצות תפוחי אדמה ובשר לפסח

מבחינתנו לאכול כל יום את הקציצות האלה, של הבשר העטוף בפירה, מעכשיו ועד אחרי פסח. האמת, גם אחרי פסח אנחנו לא רואים סיבה לעצור. יש הקוראים להן פסטלים, אנחנו קוראים להן להיכנס לפה שלנו, ויפה שעה אחת קודם

תומר אומנסקי | מגזין שופרסל | פורסם 09/04/24 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 92 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6-8 תפוחי אדמה גדולים, שטופים היטב

3-4 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור

2 ביצים

2 כפות קמח תפוחי אדמה 

שמן לטיגון

2 בצלים לבנים, קצוצים דק

500 גרם בשר טחון 

חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ

אופציה: כפית כורכום, כפית כמון או פלפל חריף קצוץ

אופן ההכנה:

כל המתכונים לפסח

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מפזרים על תבנית תנור מלח גס ומסדרים עליו את תפוחי האדמה.

2 אופים את תפוחי האדמה שעה עד שעה וחצי, עד לריכוך מלא. מצננים מעט.

3 מקלפים את תפוחי האדמה ומעבירים לקערה רחבה. מועכים עם מועך פירה, מוסיפים שמן זית ותבלינים ומועכים שוב. מוסיפים את הביצים וקמח תפוח האדמה ומערבבים לעיסה אחידה.

4 הבשר: מטגנים במחבת גדולה את הבצל והבשר הטחון עד שכל הנוזלים מהמחבת מתאדים והבשר מוכן ונעים למאכל. מוסיפים תבלינים ופטרוזיליה ומצננים.

5 לוקחים באמצעות כף כמות נאה של בצק תפוחי אדמה ובעזרת יד משומנת פותחים אותו למעין פיתה או קערה. ממלאים בתערובת הבשר הטחון וסוגרים לצורת קציצה. מניחים את הקציצה על נייר אפייה משומן וממשיכים עם שאר התערובת.

6 הטיגון: מחממים מחבת גדולה ומוזגים אליה שמן בגובה של כסנטימטר.

7 מטגנים את הקציצות כ-2 וחצי דקות מכל צד או עד להזהבה. מעבירים למגש עם נייר אפייה ואופים כ-10 דקות ב-180 מעלות.

** מומלץ להגיש לצד טחינה ועלי חסה