אוכל
וידאו WMV׃ mako

כבד אווז ברוטב פירות יער

מתכון של שאול בן אדרת

שאול בן אדרת | מסעדת קימל | פורסם 13/04/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 62 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

כבד אווז טרי מסוג א' – 150 גרם לסועד, פרוס לפרוסות בעובי 1 סנטימטר
מעט שמן

לרוטב:

1/2 קילוגרם תערובת של פטל, אוכמניות, דובדבנים ודומדמניות (נמכר קפוא בכל סופרמרקט)
5 כפות סוכר חום
4 כפות חומץ בלסמי
1/2 כוס יין אדום
1/2 כוס גרנדין/מיץ רימונים

אופן ההכנה:

1 מטגנים את פרוסות כבד האווז עם מעט שמן, כדקה מכל צד.2. הכנת הרוטב: מבשלים את כל החומרים כ-20 דקות, עד שהרוטב הופך סמיך ומקבל מרקם דומה לריבה.3. הגשה: בכל צלחת מניחים 2 נתחים של כבד אווז ומעט רוטב. ניתן לקשט מעל בעירית קצוצה.