אוכל
צילום׃ "בישולים"- בית הספר הגבוה לקולינאריה

צלעות בייבי טלה בציפוי פריך

עם חציל ורטטוי ברוטב חומץ ופלפל לשילוב טעמים אידיאלי

מאיר דנון | "בישולים"- בית הספר הגבוה לקולינאריה | פורסם 21/03/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

12 צלעות בייבי טלה
כוס קמח מצה
שאלוט אחד קצוץ
שתי כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן זית
מלח

לתוספת

2 חצילים בינוניים
1 בצל סגול
1 פלפל צהוב
1 פלפל אדום
2 זוקיני
2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
עלים מ-4 ענפי תימין
2 שיני שום כתושות
מלח, שמן זית
10 עגבניות שרי
10 זיתי קלמטה

לרוטב

2 שאלוט קצוצים
חצי כפית פלפל שחור גרוס גס
4 כפות חומץ בן יין
כוס ציר בקר/טלה

אופן ההכנה:

1 מכינים את הרוטב: בסיר מניחים את השאלוט, החומץ והפלפל ומצמצמים בעדינות עד שכל הנוזלים מתאדים, מוסיפים את ציר הבקר ומצמצמים עד שנשארות כ – 4 כפות רוטב, מסננים.

2 מכינים את הרטטוי: פורסים את החצילים לפרוסות בעובי ס"מ אחד מורחים בשמן זית וצולים בתנור בחום 180 מעלות כ- 20 דקות או עד שהוא רך. במחבת מטגנים את קוביות הבצל במעט שמן זית, מוסיפים את הפלפלים ומוסיפים לטגן עד שהם מתרככים. מוסיפים את קוביות הזוקיני ומבשלים כ-3 דקות נוספות, מוסיפים את השום, התימין ואת קוביות העגבנייה. מוסיפים לבשל 3-4 דקות ומתקנים תיבול. מסדרים את הרטטוי על פרוסות החצילים ומניחים בתבנית עם נייר אפייה עד להגשה.

3 מכינים את הציפוי: במג'ימיקס מעבדים את הפטרוזיליה, קמח המצה והמלח, מוציאים ומוסיפים את השאלוט ושמן הזית.

4 משחימים את נתחי הצלעות במחבת כדקה מכל צד. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומסדרים שכבה דקה של קמח מצה מתובל. צולים בתנור בחום 200 מעלות, כ-8 דקות. לצד הצלעות מניחים מספר עגבניות שרי מתובלות במעט מלח.

5 בצלחת הגשה מניחים סירת חציל ורטטוי, לצידה מניחים את נתח הצלעות עגבניות שרי ומספר זיתים מגולענים, מפזרים מעט רוטב חם, מעטרים בעלי בזיליקום ומגישים.

>> לעוד עיקריות מומלצות לארוחת החג.