אוכל
צילום׃ Juanmonino, Istock

פילה בקר ברוטב פטריות, יין ושמנת

מתכון של מסעדת פרי מגדים

איציק וינדרבוים | rest | פורסם 30/09/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.1 69 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

800 גרם פילה בקר פרוס לארבעה נתחים של 200 גרם האחד
300 גרם פטריות יער חתוכות לפרוסות עבות (הכמויות המדויקות אינן חשובות ניתן לשנותן לפי מידת הרעב)
40 גרם חמאה
מעט עשבי תיבול טריים כגון: מרווה, תימין, אורגנו
3/4 כוס יין לבן או אדום
מלח לפי הטעם
3/4 כוס שמנת מתוקה
3 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת

אופן ההכנה:

מחממים מחבת כבדה על להבה גבוהה וממיסים בה כ-2 כפות חמאה. מניחים את הבשר על המחבת, כשהוא נחרך מעט הופכים לצד השני, מנמיכים קצת את הלהבה וחוזרים על הפעולה הקודמת. חשוב לציין כי הפעולה אורכת דקות אחדות בלבד ותלויה במידה העשייה המועדפת עליכם. בתום הצלייה מוציאים את הפילה מהמחבת ושומרים אותו במקום חמים. מבלי לנקותה או להסירה מהאש מבשלים במחבת את רוטב, השמנת היין והפטריות: יוצקים את היין למחבת ומערבבים, לאחר כדקה מוסיפים למחבת את עשבי התיבול והפטריות. כשהפטריות הופכות למעט כהות יותר, מוסיפים למחבת את השמנת ומבשלים את הרוטב תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מסמיך. כעת מוסיפים פרמזן ונותנים לו להיבלע ברוטב החם. שופכים את הרוטב על הבשר ומגישים.