אוכל
צילום׃ stockcreations, Shutterstock

צ'ילי קון קרנה בבירה

לא נעים להודות, אבל עד היום הצ'ילי קון קרנה הכי טעים שהכנו במו ידינו היה מהספר "מהמטבח באהבה" של רות סירקיס. השבוע סוף סוף הגיע טוען חדש לכתר - והכל בזכות החלפת מי הבישול בבירה לבנה, שפשוט עושה הבדל

בל קפצן | mako אוכל | פורסם 01/02/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 90 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

שמן זית לטיגון

2 בצלים גדולים, קצוצים

8-10 שיני שום, קצוצות או שלמות

1 פלפל צ'ילי חריף, פרוס

1 ק"ג בשר בקר טרי טחון (עדיף צלעות)

4 עגבניות, מגורדות על פומפייה (או קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות)

כוס וחצי שעועית אדומה, שהושרתה לילה במים (או שעועית מבושלת ומוקפאת)

מלח

פלפל גרוס

כף פפריקה (מתוקה, חריפה או מעושנת)

כף כמון

כף אורגנו

בקבוק בירה לבנה (עדיף בירת חיטה)

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצלים בשמן זית בסיר גדול וכבד, עד הזהבה. מוסיפים את השום והפלפל צ'ילי ומטגנים עוד 2 דקות.

2 מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהנוזלים מתאדים.

3 מוסיפים את העגבניות המרוסקות, השעועית האדומה והתבלינים ומערבבים היטב.

4 מוסיפים את הבירה, טועמים ומתקנים תיבול.

5 מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה שעה עד שעה וחצי, עד שהשעועית מתרככת. אם חסרים נוזלים ניתן להוסיף קצת מים, אבל שימו לב שהתבשיל צריך להיות סמיך מאוד.

* מומלץ להגיש עם טורטיות, סלסה וגוואקמולי או על אורז לבן.

לבלוג של בל קפצן

>> את מרק הבצל הזה כבר ניסיתם?
>> ומה עם הבראוניז המטרללים האלה?