אוכל
יח``צ׃ עדי רם

ספייר ריבס טלה

מתכון ששווה את ההשקעה

אריאל כהן | מסעדת פויקה | פורסם 28/04/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 1.2 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 קילוגרם ספייריבס טלה
חצי כוס ליים
2 כפות סוכר
מלח
פלפל שבבי קקאו
שוט של רום שהושרה בו לילה לפני חתיכה של מקל ווניל

למילפאפ:

100 גרם קמח תירס לבן
100 גרם גבינת גאודה אמיתית
100 גרם חמאה
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

1 ממליחים את הספייר ריבס עם 30 גרם מלח גס ומשאירים ללילה במקרר. 2. על מחבת ברזל צולים אותם טוב מכל צד, מכסים את המנגל עם המכסה וצולים עוד 40 דקות (תלוי בגודל הספייר ריבס), עד שהבשר מתרכך. 3. על מחבת רגילה מחממים את המיץ ליים עם הסוכר והרום ומוסיפים את הבשר. ממשיכים את בישול הבשר במיץ הליים ומצמצמים עד שהרוטב מזגג את הנתחים, מוסיפים מעט שבבי קקאו ומקפיצים על מנת שייפתח טעמו של הקקאו אל הבשר. 4. מילי פאפ: בקלחת קטנה שמים 100 גרם קמח תירס לבן ועליהם יוצקים כוס מים רותחים, מלח, פלפל ואת גבינת הגאודה המגוררת. מבשלים כ 4 דקות, תוך כדי בחישה מוסיפים מעט חלב ואת החמאה, מנמיכים את האש, ממשיכים לבחוש עד שהמיליפאפ סמיך (כמו פירה). 5. ההגשה: מניחים 2 כפות מילי פאפ במרכז הצלחת ועליו מניחים את הבשר עם מעט מהרוטב.