אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

קלדרטה: קדירת בקר בחלב קוקוס

קדירה פיליפינית עשירה עם קוביות בשר במרינדה, ירקות וחלב קוקוס. לצד אורז ואגוזי קשיו, יש לכם מנה של מסעדה אצלכם במטבח

ווילמה מגפאנתי | דים סאם סטיישן | פורסם 28/01/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

קילו בשר כתף

4 כפות שמן

בצל

ראש שום

גזר גדול

2 פלפלים אדומים

3 תפוחי אדמה

2 עלי דפנה

3 כוסות מים

1 פחית חלב קוקוס (רצוי 17 אחוז שומן)

2 כפות רוטב סויה

כפית פלפל שחור

למרינדה:

מיץ מחצי לימון

4 כפות רוטב סויה

אגוזי קשיו, להגשה

אופן ההכנה:

1 חותכים את הבשר לקוביות גדולות. מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים את הבשר 24 שעות.

2 מחממים שמן בסיר ומטגנים קלות את הבשר על אש גבוהה, עד שהוא נצרב מכל הצדדים. מוציאים ומניחים בצד.

3 פורסים את הבצל לחצי ולפרוסות ומטגנים אותו באותו הסיר. מקלפים את ראש השום, קוצצים דק ומוסיפים לבצל. מחזירים את הבשר לסיר ומטגנים קלות יחד עם הבצל והשום.

4 חותכים את הגזר, הגמבה ותפוחי האדמה לקוביות גדולות ומוסיפים לסיר. מערבבים ומוסיפים את עלי הדפנה. מוסיפים 3 כוסות מים, חלב קוקוס, רוטב סויה ופלפל שחור. מכסים את הסיר ומבשלים שעה וחצי (מדי פעם מערבבים ובודקים שיש מספיק נוזלים. אם אין, מוסיפים עוס מים). מגישים עם אורז ואגוזי קשיו.

* המתכון באדיבות ווילמה מגפאנתי ממסעדת דים סאן סטיישן, יהודה הלוי 44, תל אביב

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לפסח