אוכל
צילום׃ istockphoto

טאג'ין טלה וארטישוק עם פול ולימונים כבושים

מתכון לתבשיל קדרה קל, מפתיע וטעים

חגי לרנר | mako | פורסם 05/04/09 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1 צוואר טלה ללא עצם חתוך לקוביות גדולות (3 ס"מ)
2 בצלים בינוניים
1 ראש שום חתוך לרוחב
4 עגבניות חתוכות לרבעים
200 גרם פול ירוק
4 לימונים כבושים חתוכים לרבעים/קוביות (בהתאם לגודל)
8 תחתיות ארטישוק חתוכות לרבעים/שישיות (בהתאם לגודל)
3 כפות זיתים סורים דפוקים מגולענים
צרור כוסברה
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית כמון
שמן זית
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.2. קוצצים את הבצל ומאדים בסיר רחב עם מעט שמן זית.3. מוסיפים את הבשר לסיר ומשחימים מעט עם הבצל.4. מוסיפים את העגבניות לסיר יחד עם התבלינים והשום. שופכים חצי כוס מים ומביאים לרתיחה.5. מכסים במכסה מתאים או נייר אלומיניום צמוד ומכניסים לתנור לשעה.6. מבשלים את הפול הירוק במי מלח ומקלפים אותו מקליפתו.7. כעבור שעה מהכנסת הסיר לתנור, מוסיפים את הפול, הזיתים, הארטישוק והלימונים לסיר ומחזירים לתנור ל-30 דקות נוספות.8. בודקים את מידת הבישול: הבשר צריך להיות רך לגמרי ו"נמס בפה".