אוכל
תמונת AVI׃ מאסטר שף

סיגר פיצוחים ונתחי רוסט סינטה

בליווי קרם ארטישוק ירושלמי

אינה קראבצקי | מאסטר שף | פורסם 28/11/10 
  • זמן עבודהשלוש שעות
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.8 196 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לרוסט הסינטה

נתח סינטה מנוקה משומן וגידים במשקל 300 גרם
שמן זית
3 כפות חרדל
גבעול רוזמרין
גבעול טימין
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס

לקרם הארטישוק

300 גרם ארטישוק ירושלמי מקולף ומבושל במים עד כדי ריכוך
3 כפות שמנת מתוקה
2 כפות מיץ לימון
מלח

לרוטב היין

כוס וחצי של יין אדום משובח
שליש כוס סוכר
שליש כוס בצל אדום קצוץ דק
כף חמאה

לסיגר

2 עלי בצק פילו
100 גרם אנטריקוט טחון
50 גרם פירות יבשים (תאנים, תמרים,משמשים וצימוקים) קצוצים דק
50 גרם אגוזים קלויים ( שקדים, אגוזי מלך,בוטנים,פיסטוקים וקשיו) קצוצים דק
שמן זית
סילן
טחינה גולמית

אופן ההכנה:

להכנת הרוסט:1 משרים את נתח הסינטה בקערה עם שמן זית ,גבעול טימין וגבעול רוזמרין למשך חצי שעה.2. לאחר מכן צורבים את הנתח על מחבת חמה מכל הצדדים ונותנים לו לנוח כמה דקות.3. מתבלים את הנתח במלח ופלפל ומורחים היטב בחרדל מכל הכיוונים4. צולים בתנור שחומם מראש ל250 מעלות 8 דקות בדיוק.

להכנת הקרם:1 שמים את כל חומרי הקרם במעבד מזון ומערבלים עד לקבלת קרם חלק ,מתקנים תיבול לפי הטעם.

להכנת הרוטב1 שמים כוס וחצי יין אדום משובח, שליש כוס סוכר ושליש כוס בצל אדום קצוץ דק בסיר קטן ומצמצמים על אש קטנה שעה וחצי2. לאחר שעה וחצי מוסיפים כף חמאה מערבבים ומורידים מהאש.

להכנת הסיגר:1 מטגנים את הבשר במחבת חמה עם מעט שמן זית מלח ופלפל עד שצבעו אחיד ,מורידים מהאש ומסננים מכל הנוזלים.2. לבשר המסונן מוסיפים את האגוזים ואת הפירות היבשים.3. מוסיפים כפית סילאן ומערבבים היטב.4. משמנים עלה אחד של הבצק בשמן זית מפזרים מעט אגוזים קצוצים ומניחים עלה נוסף .5. בקצה התחתון של העלה מסדרים שורה יפה של מילוי הבשר ומגלגלים תוך כדי הידוק לצורה של סיגר גדול, מיישרים את הקצוות.6. מורחים את הסיגר בשמן זית ואופים בתנור שחומם ל180 כ-10 דקות עד להזהבה.7. מעל הסיגר האפוי מטפטפים מעט סילן וטחינה גולמית מפזרים מעט אגוזים קצוצים.

להרכבת המנה:1 מושחים על צלחת עגולה כף של קרם ארטישוק ירושלמי2. את נתח הסינטה פורסים לפרוסות דקות (כנגד הסיבים) ומניחים אותן במרכז הצלחת3. מטפטפים מעל הכל מעט רוטב יין4. את הסיגר מניחים מעל הסינטה ומזלפים מעל המנה מעט שמן זית