אוכל
צילום׃ istockphoto

אנטריקוט על האש

פחמים לוהטות הן המפתח למנה לוהטת

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 12/11/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 85 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 נתחי אנטרקוט יפים ועבים (במשקל של לפחות 200 גרם כל אחד)
1/2 כוס שמן זית
2 כפות עלי תימין
2 כפות עלי רוזמרין
4 עלי דפנה
8 עלי מרווה
1 כף פלפל שחור גרוס
1 כף גרגירי כוסברה כתושים

אופן ההכנה:

1 מערבבים כחצי כוס שמן זית עם הפלפל, הכוסברה, עלי התימין והרוזמרין. 2. מושחים את הבשר בתערובת השמן והתבלינים על הסטייקים משני הצדדים ומניחים בכלי שטוח. מניחים על כל סטייק עלה דפנה אחד ושני עלי מרווה. מכסים ושומרים ככה עד הצלייה. ניתן לפזר מעט מלח גס לפני הצלייה. 3. צולים את הסטייקים מעל גריל פחמים למידת עשייה מדיום צולים כל נתח כ-5-6 דקות מכל צד, דקה או שתיים יותר בכל צד ישנו את מידת העשייה. ניתן להניח על הגריל גם עגבניות, פלפלים קטנים צבעוניים, ראשי שום שלמים וחצאי בצל אדום מושרים בחומץ בלסמי ושמן זית.