אוכל

רוסטביף

מנת הבשר הסורתית

גיל חובב | השף המעופף | פורסם 03/07/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.5 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 נתח אנטריקוט במשקל 1.5 קילו
10 שיני שום קלופות וחצויות
150 גרם חרדל
150 גרם חמאה רכה
מלח ופלפל שחור גרוס
כמה ענפי רוזמרין

לרוטב:

1 וחצי כוסות יין אדום
חצי כוס מים חמים
1 כפית קורנפלור
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מוציאים את נתח הבשר מהמקרר שלוש שעות לפני תחילת הבישול ומניחים על השיש. הנתח צריך להגיע לטמפרטורת החדר.2. עושים חתכים בסכין קטנה וחדה בכל הנתח וטומנים בתוכם את חצאי שיני השום.3. מערבבים היטב את החמאה והחרדל. מתבלים במלח ופלפל. מורחים את הנתח בנדיבות בתערובת.4. מניחים את הנתח על רשת צלייה מעל תבנית בעלת שוליים מוגבהים (הנתח יגיר נוזלים בעת הצלייה). החלק עם השומן צריך להיות החלק העליון. מניחים עליו את ענפי הרוזמרין ומהדקים. מכניסים לתנור שחומם לחום מקסימלי. צולים עשרים דקות.5. פותחים את דלת התנור ומורידים את חומו ל-150 מעלות.6. ממשיכים לצלות עוד 45 דקות עד שעה, לפי מידת העשייה הרצויה. מוציאים מהתנור ומניחים לנוח. בינתיים מכינים את הרוטב.7. מניחים את התבנית בה ניקוו הנוזלים על כיריים עם אש בינונית. יוצקים פנימה את כוס היין ומגרדים בעזרת כף עץ את כל המשקעים מתחתית התבנית ושוליה.8. בוחשים היטב את הקורנפלור והמים ומוסיפים לתבנית. ממליחים ומפלפלים. מבשלים אגב ערבוב עד שהרוטב מסמיך.9. להגשה, פורסים פרוסות דקות של רוסט ביף חם או קר, ויוצקים עליהן מעט רוטב.