בקר ביין אדום
לאוהבי יין: מתכון לבקר ביין אדום
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
יין הוא מרכיב חשוב בתבשילי בשר רבים.
במנה הזאת יש ליין תפקיד ראשי, לכן כדאי להשתמש ביין טוב.
מרכיבים (6 מנות):
600 גרם בשר בקר (כף או שייטל), חתוך ל- 4 פרוסות
שמן
2 בצלים פרוסים דק
2 שיני שום פרוסות דק
½ כפית גרידת לימון או תפוז
2 כוסות יין אדום יבש
2 גזרים חתוכים למקלות
½ שורש סלרי חתוך למקלות
1 לפת חתוכה למקלות – לא חובה
2 כוסות מרק בשר, חם
מלח ופלפל שחור , טחון טרי
אופן ההכנה:
1 בסיר כבד ורחב מטגנים את פרוסות הבשר דקה מכל צד. מוציאים ושומרים בכלי מכוסה.
2 באותו סיר מטגנים את הבצל והשום כ- 10 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהבצל משחים. מוסיפים את גרידת הלימון.
3 מוסיפים ½ כוס יין ומבשלים עד שכמעט כל היין מתאדה. מוסיפים עוד חצי כוס ומבשלים שוב עד שכמעט כל היין מתאדה. ממשיכים כך עד שכל היין מנוצל.
4 מניחים את הירקות על הבצל ואת פרוסות הבשר על הירקות. מוסיפים את המרק החם ומתבלים במלח ופלפל.
5 מבשלים על להבה נמוכה כשעתיים עד שהבשר הופך רך מאוד. מגישים חם עם מחית תפוחי אדמה. טיפ: יין גרוע בבישול יפיק תבשיל גרוע. בשלו ביין שהייתם מוכנים לשתות ממנו.