אוכל
צילום׃ istockphoto

בקר ביין אדום

לאוהבי יין: מתכון לבקר ביין אדום

| מועצת הבקר והחלב | פורסם 06/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

יין הוא מרכיב חשוב בתבשילי בשר רבים.
במנה הזאת יש ליין תפקיד ראשי, לכן כדאי להשתמש ביין טוב.

מרכיבים (6 מנות):

600 גרם בשר בקר (כף או שייטל), חתוך ל- 4 פרוסות
שמן
2 בצלים פרוסים דק
2 שיני שום פרוסות דק
½ כפית גרידת לימון או תפוז
2 כוסות יין אדום יבש
2 גזרים חתוכים למקלות
½ שורש סלרי חתוך למקלות
1 לפת חתוכה למקלות – לא חובה
2 כוסות מרק בשר, חם
מלח ופלפל שחור , טחון טרי

אופן ההכנה:

1 בסיר כבד ורחב מטגנים את פרוסות הבשר דקה מכל צד. מוציאים ושומרים בכלי מכוסה.

2 באותו סיר מטגנים את הבצל והשום כ- 10 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהבצל משחים. מוסיפים את גרידת הלימון.

3 מוסיפים ½ כוס יין ומבשלים עד שכמעט כל היין מתאדה. מוסיפים עוד חצי כוס ומבשלים שוב עד שכמעט כל היין מתאדה. ממשיכים כך עד שכל היין מנוצל.

4 מניחים את הירקות על הבצל ואת פרוסות הבשר על הירקות. מוסיפים את המרק החם ומתבלים במלח ופלפל.

5 מבשלים על להבה נמוכה כשעתיים עד שהבשר הופך רך מאוד. מגישים חם עם מחית תפוחי אדמה. טיפ: יין גרוע בבישול יפיק תבשיל גרוע. בשלו ביין שהייתם מוכנים לשתות ממנו.