אוכל
צילום׃ גלעד וגיא, יחסי ציבור

המבורגר לילדים

קציצת הודו מזינה וטובה ומסביב לחמניה טרייה, עגבניות וכל הכיף שיש בהמבורגר

איילת הירשמן | www.ayelethirshman.com | פורסם 20/02/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.8 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

1 כוס פירורי לחם
1/2 כוס מרק עוף (מוכן או מתוצרת בית)
6 כפות קטשופ
2 ביצים
1 כפית מלח
1/2 חצי כפית פלפל שחור טחון
1 ק"ג בשר הודו טחון
2 כפות שמן קנולה או תירס

להרכבה

2 עגבניות בשלות גדולות
8 לחמניות המבורגר (רצוי עם שומשום מלמעלה)
8 עלי חסה קטנים
אפשרות: פרוסות בצל סגול
קטשופ

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את פירורי הלחם, מרק העוף, הקטשופ, הביצים, המלח, הפלפל השחור וההודו הטחון. מעבדים רק עד לקבלת עיסה אחידה וצרים 16 קציצות קטנות ושמנמנות (בקוטר של לחמנייה קטנה).

2 מחממים במחבת גדולה 2 כפות מהשמן ומטגנים את הקציצות עד הזהבה, כ-4 דקות מכל צד. כדי לבדוק, חוצים קציצה אחת בזהירות, אם היא כבר לא ורודה במרכז, היא מוכנה.

3 להרכבה: פורסים את העגבניות, מרפדים מחצית מחצאי הלחמניות בעלי החסה,מניחים עליהם את ההמבורגרים ומכסים בפרוסות העגבנייה. ניתן להוסיף גם פרוסות בצל סגול. יוצקים קטשופ, סוגרים ומגישים.

* המתכון מתוך האתר החדש של איילת הירשמן, הכולל מתכונים, טיפים והמלצות.