אוכל
צילום׃ יעל בונפיס, יחסי ציבור

שוואיה - צלי בקר תימני

המתכון שהזכיר לנו שעם בשר טוב ותיבול מדויק - צלי הוא המנה הכי קלה להכנה בארץ. את השוואיה הזאת אכלנו לראשונה במסעדת מרחביה 7, ומאז שוב (ושוב, ושוב) בבית

רותם לוי, מרחביה 7 | mako אוכל | פורסם 12/01/25 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.9 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרחביה 7 היא מסעדת אוכל ביתי חדשה יחסית בשוק לוינסקי בתל אביב. אחרי שאכלנו שם אוכל טעים, לא מתחכם, משביע ונדיב לא יכולנו שלא לבקש כמה מתכונים. צלי השוואיה הזה הוא אחד מהם.  

מרכיבים (6 מנות):

קילו בשר שפונדרה 

קילו בשר שריר 

מלח 

שמן זית

10 שיני שום, שלמות

מעט (בערך 10 גרם) ג'ינג'ר מגורר 

5 גבעולי סלרי, קצוצים (כולל העלים)

2 כפות חוואייג' למרק

כף כמון 

ציר ירקות (אפשר להחליף במים) 

צרור כוסברה, קצוץ

אופן ההכנה:

1 חותכים את הבשר לקוביות גדולות. ממליחים לפי הטעם ומשמנים בשמן זית.

2 מחממים סיר על אש גבוהה וצורבים את הבשר מכל הכיוונים, כמה חתיכות בכל פעם. מוציאים לקערה.

3 מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים שום, ג'ינג'ר וסלרי. מטגנים קלות.

4 מוסיפים חוואייג' וכמון וציר ירקות (או מים) עד לכיסוי הבשר. מביאים לרתיחה.

5 מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהבשר רך, לפחות שעתיים וחצי. בסוף הבישול מוסיפים צרור כוסברה קצוצה.

** את הבישול הארוך אפשר להחליף בצלייה בתנור, בחום של 160 מעלות.

מרחביה 7, רחוב מרחביה 7, תל אביב יפו. שעות פעילות: ראשון-חמישי 11:00-18:00, שישי 10:00-15:00. כשר