אוכל
צילום׃ דניה Danya photo

צלי בקר פרוס אפוי במילוי חציל, עגבניות ונענע

מתכון לקדרה חורפית בטעמים מיוחדים

אבי שטייניץ | null | פורסם 26/02/09 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.9 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבקר

צלי בקר – גוש בשר בגודל של 1 ורבע קילו
5 כפות שמן צמחי
מלח ופלפל גרוס
בצל לבן חתוך גס
1 גזר
1 סלרי
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס יין אדום
2 עלי דפנה
4 ענפים תימין

למילוי

חציל גדול חתוך לקוביות קטנות
עגבנייה קלופה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
בצל קצוץ ומטוגן
4 כפות שמן זית
10 עלי נענע
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור
ציר בקר מהבישול

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבקר: ממליחים ומפלפלים את נתח הבשר, מחממים בסיר את השמן, סוגרים את נתח הבשר מכל צדדיו ומוציאים את הבשר מהסיר.2. מוסיפים אל הסיר את הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים את הירקות מספר דקות.3.מוסיפים לסיר את התבלינים ואת רסק העגבניות. מטגנים עוד מספר דקות ואז מוסיפים את היין האדום ומקרצפים את המשקעים בסיר.4. מחזירים את הבשר לסיר ומכסים במים. מבשלים בסיר מכוסה על להבה נמוכה כשעתיים.5. מסירים מהלהבה את התבשיל ומקררים היטב את הרוטב. מסננים את הרוטב תוך מעיכת הירקות, מקררים ומקפים משומן.6. הכנת המילוי: מטגנים את קוביות החציל להשחמה, מספיגים עודפי שמן, מערבבים עם שאר המוצרים – קוביות העגבנייה, הבצל, שמן זית פטרוזיליה והנענע. מוסיפים את התיבול.7. הרכבת המנה: פורסים את הבשר לפרוסות דקות מחוברות (פרוסה ראשונה עד לכמעט חיתוך מלא, הבאה אחריה חיתוך מלא וחוזר חלילה).8. מניחים מעט מהמלית בין כל 2 פרוסות בקר, מניחים את הבשר הממולא בתבנית אפייה, מכסים בציר הבקר המסונן ואופים לעוד כחצי שעה.ניתן להגיש עם הרוטב שנוצר בעת האפייה. אם הוא לא סמיך דיו, אפשר להעביר אותו למחבת ולהמשיך לבשלו על להבה גבוהה עד שהוא מסמיך ומצטמצם. מגישים לצד אורז לבן.