אוכל
צילום׃ istockphoto

נתח קצבים בגריל על מצע במיה

נתח בשר עסיסי שצולים רק 2 דקות כדי שלא יתייבש

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 03/06/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

1 נתח קצבים מיושן במשך כשבוע ומנוקה היטב
חצי קילוגרם במיה קטנה וצעירה קטומת גבעולים
חצי כוס זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים
1 כף גרגירי פלפל שחור
1-2 כוכבי אניס
2 כוסות עלי פטרוזיליה מופרדים שטופים ומנוגבים
מלח ים גס
1 לימון בשל
4-5 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 כותשים את הפלפל השחור ואת כוכבי האניס במכתש ובעלי. מורחים שמן זית על נתח הקצבים, ומפזרים עליו בנדיבות מכל הצדדים את התבלינים שכתשתם. 

2 מחממים מחבת ברזל גדולה עד שהיא מתלהטת. מניחים את נתח הקצבים על המחבת החמה, וצורבים 2-3 דקות מכל צד. משאירים אותו ריר מבפנים כדי שלא יתייבש. מוציאים את הנתח מהמחבת ומניחים אותו על קרש חיתוך כדי שינוח כחמש דקות.

3 בינתיים מוסיפים מעט שמן זית למחבת החמה שבה צליתם את הנתח, ומוסיפים את הבמיה. מקפיצים את הבמיה במשך דקות אחדות על להבה חזקה, וכשהיא מתרככת מעט מוציאים מהמחבת ומערבבים עם זיתי הקלמטה הקצוצים. מתבלים במעט מיץ לימון ומלח לפי הטעם. 

4 פורסים את נתח הקצבים שצרבתם. בוזקים מעל הפרוסות מלח ים גס. מערבבים את הבמיה עם עלי הפטרוזיליה, מניחים ליד נתח הקצבים הפרוס, ומגישים מיד.