אוכל
צילום׃ דניאל בר און

לשון טלה, קורקבני הודו וסלסה עגבניות

קורקבנים ולשון הם אומנם מאכלים שלא מתאימים לכל אחד, אבל כשהם מוגשים קרים לצד סלסת עגבניות מרעננת מתקבלת מנה מפתיעה

שלמה עזרן | מאסטר שף | פורסם 20/02/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 קורקבני הודו

2 לשונות טלה

2 עגבניות

שמן זית

מלח אטלנטי

פלפל שחור

צ'ילי ירוק

חופן גרגרי חומוס

חופן עלי שומר ירוקים

אופן ההכנה:

1 בסיר לחץ מבשלים את הקורקבנים והלשונות במשך שעה ורבע.

2 מקלפים את הלשונות מתחת מים קרים זורמים וזורקים למי קרח.

3 כשהם רכים, זורקים את הקורקבנים למי קרח.

4 מגרדים עגבניות בפומפייה , מעבירים למסננת להגרת הנוזלים.

5 מוציאים את הלשונות והקורקבנים מהקרח.

6 מקלפים את השכבה הנוספת מסביב ללשונות ומשתמשים רק בלשון עצמה. פורסים לפרוסות דקות ככל הניתן.

7 בעזרת סכין מקלפים בעדינות את הקורקבנים. משתמשים רק בחלק הפנימי, פורסים דק מאוד.

8 בקערה שמים את פרוסות הלשונות והקורקבנים ומערבבים ביחד עם שמן זית, מלח ופלפל שחור.

9 מעבירים את העגבניות לקערה ומוסיפים שמן זית, צ'ילי קצוץ ומלח, מערבבים.

10 במרכזה של צלחת שטוחה וגדולה יוצרים גבעה של סלסת עגבניות. מסדרים מסביב את פרוסות הלשונות והקורקבנים. מפזרים את גרגרי החומוס ועלי השומר מסביב.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים