צילום׃ דניאל בר און
שווארמה אנטרקוט
מנה של ציידים עם ריח של אש בידיים: שווארמה מבשר אנטרקוט על פיתה, לצד חציל קלוי, עגבנייה על האש, מטבל ירוק חריף וצזיקי. הכי טעים, הכי בסיסי
עידו קרוננברג | מאסטר שף
| פורסם 18/02/14
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
לשווארמה:
100 גרם שומן כבש
250 גרם אנטרקוט
בצל
חציל
עגבנייה
לצזיקי:
שן שום
מלפפון ירוק
נענע
יוגורט עיזים
2 כפות שמן זית
למטבל:
פלפל חריף
פטרוזיליה
לימון
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
1 השווארמה: פורסים את האנטרקוט ואת שומן הכבש דק. מסדרים על שיפוד מכשיר השווארמה ערימת פרוסות מסודרות כך שלאורך כל השיפוד תהיה חלוקה שווה של הבשר והשומן. מניחים לבשר להסתובב. במקביל, צורבים את החציל והעגבנייה.
2 הצזיקי: קוצצים שום ומגרדים מלפפון ירוק. קוצצים נענע, מערבבים עם היוגורט ועם שמן הזית.
3 המטבל: קוצצים את הפלפל החריף, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, מיץ מלימון אחד, מלח ופלפל.
4 הרכבת המנה: פותחים את הפיתה, מניחים שורה של חציל עם עגבנייה, פורסים את השווארמה ומניחים בצורה מסודרת. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים