אוכל
צילום׃ דניאל אמון

צלי בשר ופרוסות תפוחי אדמה

מנה מפוצצת בטעם כמעט בלי תיבול בכלל - והכל ב-6 מרכיבים (כולל מלח ופלפל!) ובהכנה מאוד פשוטה. דניאל אמון עם מתכון חורפי שחייבים לנסות

דניאל אמון | | פורסם 08/12/25 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי

לא אוהב

שנה גודל אות

  

 

מרכיבים :

1 קילו קוביות צלי כתף (מספר 5)

4-5 תפוחי אדמה, עדיף מזנים עם אחוז עמילן גבוה כמו ראסט או דזירה

שמן זית

מלח

פלפל גרוס

4 בצלים, חתוכים גס

אופן ההכנה:

1 משמנים את קוביות הבשר ומתבלים במלח ופלפל. צורבים אותן היטב בסיר מכל הכיוונים.

2 מוסיפים את הבצל ומערבבים. מכסים את הסיר ומאדים 5 דקות, תוך ערבוב. כשהבצל מטוגן ומקורמל מוסיפים 2 כוסות מים רותחים.

3 מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בין שעה לשעה וחצי, עד שהבשר מוכן. מדי פעם מציצים ומוודאים שלא חסרים נוזלים. 

4 שוטפים היטב את תפוחי האדמה (כי לא קולפים אותם), ופורסים דק מאוד (הכי טוב במנדולינה).

5 מבשלים את פרוסות תפוחי האדמה 10 דקות במים רותחים ומסננים. 

6 מעבירים את הבשר המבושל לתבנית, ומסדרים מעליו את תפוחי האדמה. מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. 

7 מחממים תנור ל-200 מעלות. צולים ללא כיסוי 20-30 דקות, ומגישים.  

בתיאבון!