אוכל
צילום׃ על השולחן

בף בורגניון של השף איתן זנזורי מיועזר בר יין

תבשיל קלאסי ואלגנטי של בשר בקר ברוטב יין אדום וירקות שורש

איתן זנזורי | rest | פורסם 02/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.3 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1.5 קילוגרם מכסה אנטרקוט מנוקה משומן וגידים חתוך לקוביות (בגודל של 5 על 5 ס"מ)
200 גרם בייקון חתוך לקוביות
4 גזרים חתוכים לטבעות גדולות
8 בצלים קטנים חתוכים לרבעים
2 שורשי סלרי חתוכים ל-8
4 שורשי פטרוזיליה חתוכים לטבעות גדולות
2 כרישות
5 שיני שום
1 ליטר ציר בקר
3 עצמות בקר עם מח עצם
2.5 בקבוקי יין אדום יבש מאיכות טובה
1 כוס ברנדי
מעט שמן זית
בוקה גרני – המורכב מפטרוזיליה, תימין, רוזמרין ומרווה
שק תבלינים שבו אגוז מוסקט, ציפורן, פלפל שחור ועלי דפנה
8 תפוחי אדמה קטנים קלופים וחתוכים לרבעים

אופן ההכנה:

1 מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל. 2. מעל להבה גבוהה מחממים מחבת כבדה, כשהיא לוהטת יוצקים לתוכה מעט שמן זית וצורבים את קוביות הבשר. 3. מעבירים את הבשר לסיר גדול. 4. יוצקים למחבת בה נצרב הבשר את הברנדי, מקרצפים את תחתית המחבת ומסירים בעזרת הברנדי את המשקע מתחתית הבשר. מעבירים את הנוזל לסיר הבשר. 5. מוסיפים לסיר גם את העצמות והיין האדום, מצמצמים מעט את הנוזל, מוסיפים את ציר הבקר, הבוקה גרני ושק התבלינים. 6. מבשלים במשך שעה, ללא מכסה ומעל להבה נמוכה. 7. במחבת נפרדת מטגנים את הבייקון עד שהוא מפריש שומן, מוסיפים את הירקות, מטגנים עד שהם מזהיבים ומוסיפים אותם לסיר הבשר. 8. מכסים את הסיר ומבשלים שעה נוספת (עד שהבשר מתרכך לגמרי).