אוכל
צילום׃ דניאל בר און

סופלה אווז ופרגית

סופלה עדין ואוורירי עם אווז, פרגיות וציר בשר לצד פטריות צרובות במחבת ותפוחי אדמה אפויים. כל זה במאמץ של עשרים דקות בלבד

עידו קרוננברג | מאסטר שף | פורסם 20/02/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.3 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 חזה פרגית

1/2 חזה אווז

ציר בקר

בצלצלי שאלוט קלופים

3 כפות קמח

מלח

פלפל

ביצים

לתפוחי אדמה:

תפוחי אדמה

שמן זית

חמאה

מלח

פפריקה אדומה

לפטריות:

סלסילת פטריות שמפיניון

שמן זית

בצלצלי שאלוט

חומץ בלסמי

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

1 במעבד מזון טוחנים את הפרגית, האווז והשאלוט. מוסיפים את ציר הבקר, הקמח, המלח, הפלפל וביצה אחת. מערבבים לעיסה נעימה.

2 במיקסר או ביד מקציפים 2 חלבונים  לקצף יציב. את ההקצפה מוסיפים לתערובת עד שהיא הופכת להומוגנית. בתבנית משמנים ויוצקים חלק מהתערובת. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות, ל-25 דקות ומוציאים כשזהוב.

3 תפוחי האדמה: בסיר עם מים מבשלים עד לריכוך. מוציאים ומייבשים. בתבנית שמים מחממים שמן זית וחמאה, מוסיפים את תפוחי האדמה, מלח ופפריקה אדומה. אופים עד להשחמה.

4 במחבת צורבים פטריות שמפיניון, מוסיפים שמן זית, בצלצלי שאלוט או שום, מטגנים כמה דקות נוספות. מזליפים מעל חומץ בלסמי, מצמצמים דקה נוספת ומתבלים במלח ופלפל. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים