אוכל
צילום׃ פאני דוד, mako אוכל

קציצות עם אפונה

כל כך הרבה שנים אנחנו כבר לא בבית ספר, ועדיין אנחנו חולמים מדי פעם על סיר חם של קציצות ברוטב צהבהב שמחכה לנו בבית לארוחת הצהריים. אין יותר בית מהקציצות האלה, וזאת אחת המחמאות השוות

פאני דוד | mako אוכל | פורסם 26/05/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 56 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות:

חצי קילו טלה טחון עם קצת שומן

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן כוסברה קצוצה

1 בצל, קצוץ דק

1 ביצה

רבע כוס פירורי לחם

מלח

פלפל שחור

בהרט

מעט פפריקה מתוקה

לטיגון:

ביצה טרופה

קמח

שמן צמחי

לרוטב:

1 בצל, קצוץ

שמן לטיגון

2 מקלות סלרי, קצוצים

חצי כפית כורכום 

מלח

פלפל שחור

חצי שקית אפונה קפואה

כוס מים

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל מרכיבי הקציצות.

2 יוצרים כדורים, טובלים בביצה ואז בקמח ומטגנים כ-3 דקות מכל צד.

 בואו לעקוב אחרי פאני באינסטגרם

3 מכינים את הרוטב: מטגנים בסיר רחב את הבצל והסלרי ומתבלים. מוסיפים את האפונה והמים ומביאים לרתיחה.

4 מוסיפים את הקציצות המטוגנות ומבשלים מכוסה על אש קטנה כשעה.