אוכל
צילום׃ איתיאל ציון, יש מקום בעיר התחתית, הוצאת LunchBox

טוסט קבב

בשר רך אפוי על פיתה פריכה, עגבניות קרירות מרגיעות את חריפות הפלפל והטחינה מלטפת את הכל יחדיו

הילה אלפרט | יש מקום בעיר התחתית, הוצאת LunchBox | פורסם 22/10/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

3 פיתות, עדיף לבנוניות, חצויות לשני דיסקים

12 כפות שמן זית

2 פלפלים ירוקים חריפים, פרוסים לפרוסות דקיקות

600 גרם בשר בקר טחון עם שומן כבש

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

5 עגבניות קצוצות דק

3 שיני שום קצוצות דק

6 כפיות טחינה גולמית באיכות טובה

4 ענפי תימין

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל־250 מעלות (לא טורבו). בתבנית מניחים את עיגולי הפיתות עם החלק הפנימי, הרך והבהיר יותר, כלפי מעלה.

2 יוצקים על כל עיגול כ־2 כפות שמן זית ובעזרת כפות הידיים מפזרים אותו על פני כל השטח.

3 מפזרים מעט מהפלפלים החריפים ולוקחים חופן גדוש מתערובת הבשר ומשטחים על פני הפיתה לשכבה בעובי של כ־½ ס"מ. מקפידים להשאיר שוליים של כ־1 ס"מ. אם תערובת הבשר לא מתובלת, ממליחים ומפלפלים.

4 מכניסים לתנור ואופים בחום הגבוה במשך 8 דקות. לא יותר. במקביל מערבבים את העגבניות עם השום וממליחים.

5 מוציאים את הפיתות מהתנור, מזלפים כפית טחינה גולמית על פני הבשר ומניחים מעל 2 כפות מסלט העגבניות, מפזרים מעט עלי תימין ומגישים מיד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!