טוסט קבב
בשר רך אפוי על פיתה פריכה, עגבניות קרירות מרגיעות את חריפות הפלפל והטחינה מלטפת את הכל יחדיו
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
3 פיתות, עדיף לבנוניות, חצויות לשני דיסקים
12 כפות שמן זית
2 פלפלים ירוקים חריפים, פרוסים לפרוסות דקיקות
600 גרם בשר בקר טחון עם שומן כבש
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
5 עגבניות קצוצות דק
3 שיני שום קצוצות דק
6 כפיות טחינה גולמית באיכות טובה
4 ענפי תימין
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל־250 מעלות (לא טורבו). בתבנית מניחים את עיגולי הפיתות עם החלק הפנימי, הרך והבהיר יותר, כלפי מעלה.
2 יוצקים על כל עיגול כ־2 כפות שמן זית ובעזרת כפות הידיים מפזרים אותו על פני כל השטח.
3 מפזרים מעט מהפלפלים החריפים ולוקחים חופן גדוש מתערובת הבשר ומשטחים על פני הפיתה לשכבה בעובי של כ־½ ס"מ. מקפידים להשאיר שוליים של כ־1 ס"מ. אם תערובת הבשר לא מתובלת, ממליחים ומפלפלים.
4 מכניסים לתנור ואופים בחום הגבוה במשך 8 דקות. לא יותר. במקביל מערבבים את העגבניות עם השום וממליחים.
5 מוציאים את הפיתות מהתנור, מזלפים כפית טחינה גולמית על פני הבשר ומניחים מעל 2 כפות מסלט העגבניות, מפזרים מעט עלי תימין ומגישים מיד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!