אוכל
צילום׃ שי שרף, גורמה בפיתה

כבש עם פירות יבשים

תבשיל עשיר שיטרף מהר ויעלה לכם ניחוחות מדהימים בכל הבית. המתכון של סמדי בומבה

סמדר וקנין | גורמה בפיתה | פורסם 29/06/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 102 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

קילו וחצי צלעות בשר כבש

2 ק"ג בצל פרוס לפרוסות דקות

200 גרם צימוקים

250 גרם שזיפים (ללא חרצנים)

2 כפות שמן

כפית קינמון

1/8 כפית זנגוויל

1 כפית סוכר

1/4 כפית אגוז מוסקט מגורד

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/4 כפית מלח

1/4 כוס מים

 

לאורז

כוס וחצי אורז

3 כוסות מים רותחים

פלפל לבן, מלח, שמן

200 גרם שקדים קלופים

 

אופן ההכנה:

אופן הכנת הבשר:

1 מחממים מחבת גריל ומטגנים את הבשר עד לסגירה ומעבירים לקערה.

2 במחבת נפרדת מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

3.מוסיפים את הפירות היבשים ומתבלים במעט קינמון.

4 מעבירים חצי מהכמות לסיר, מעל מניחים את הצלעות, מתבלים בפלפל שחור ומוסיפים את תערובת הבצל שנותרה.

5.מוסיפים זנגוויל, סוכר, אגוז מוסקט, מלח ורבע כוס מים. מרתיחים ומבשלים על להבה קטנה במשך שעתיים.

אופן הכנת האורז:

1 מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים קלות את האורז, מוסיפים את התבלינים ואת המים הרותחים. מנמיכים להבה ומבשלים 10 דקות.

2 במחבת מטגנים קלות את השקדים.

3 שמים את האורז המוכן בכלי הגשה ומפזרים מעל את השקדים הקלופים.

>> עוד מתכונים של גורמה בפיתה