צלעות טלה בגריל פחמים מוגשות עם תבשיל עדשים
מנת גורמה טעימה ועסיסית שתשדרג כל מנגל
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
1 שדרה של טלה כ-6 עצמות
1/2 כפית קורנית קצוצה
1 שן שום קצוצה
1/4 כוס שמן זית
לתבשיל העדשים
1/5 כוס שמן זית
1/2 כוס עדשים חומות
1/2 בצל קצוץ
1 שן שום קצוצה
1/2 גזר חתוך לקוביות קטנות
1/2 כוס ציר כבש
מלח
פלפל
חצי כפית כמון
אופן ההכנה:
1 מבשלים עדשים חומות במים עד לריכוך (חשוב מאוד לא יותר מדי כדי שלא יתפרקו) מסננים מהנוזלים המיותרים ומניחים בצד.
2 מחממים סיר עם שמן זית ומוסיפים בצל. לאחר שהבצל שקוף מוסיפים שום, ממשיכים לאדות עוד כ-2 דקות ומוסיפים את הגזר. ממשיכים לאדות ומוסיפים את העדשים המבושלות. מוסיפים תבלינים (מלח, פלפל וכמון).
3 להכנת הבשר: מפרידים את הצלעות בעזרת סכין וחותכים בין הצלעות לקבלת מנות שוות.
4 ממליחים ומפלפלים עם פלפל גרוס טרי, מוסיפים שום, קורנית ושמן זית ומשאירים ל-30 דקות לספיגת הטעמים.
5 מחממים מחבת פסים ומתחילים בצריבת הבשר למשך כ-2 דקות מכל צד. מגישים על מצע העדשים.