אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

צלעות טלה בגריל פחמים מוגשות עם תבשיל עדשים

מנת גורמה טעימה ועסיסית שתשדרג כל מנגל

צ'רלי פדידה | מסעדת אוליב ליף | פורסם 08/04/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

1 שדרה של טלה כ-6 עצמות
1/2 כפית קורנית קצוצה
1 שן שום קצוצה
1/4 כוס שמן זית

לתבשיל העדשים

1/5 כוס שמן זית
1/2 כוס עדשים חומות
1/2 בצל קצוץ
1 שן שום קצוצה
1/2 גזר חתוך לקוביות קטנות
1/2 כוס ציר כבש
מלח
פלפל
חצי כפית כמון

אופן ההכנה:

1 מבשלים עדשים חומות במים עד לריכוך (חשוב מאוד לא יותר מדי כדי שלא יתפרקו) מסננים מהנוזלים המיותרים ומניחים בצד.

2 מחממים סיר עם שמן זית ומוסיפים בצל. לאחר שהבצל שקוף מוסיפים שום, ממשיכים לאדות עוד כ-2 דקות ומוסיפים את הגזר. ממשיכים לאדות ומוסיפים את העדשים המבושלות. מוסיפים תבלינים (מלח, פלפל וכמון).

3 להכנת הבשר: מפרידים את הצלעות בעזרת סכין וחותכים בין הצלעות לקבלת מנות שוות.

4 ממליחים ומפלפלים עם פלפל גרוס טרי, מוסיפים שום, קורנית ושמן זית ומשאירים ל-30 דקות לספיגת הטעמים.

5 מחממים מחבת פסים ומתחילים בצריבת הבשר למשך כ-2 דקות מכל צד. מגישים על מצע העדשים.