אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

קציצות עם אורז ועלי גפן

לא רוצים לעמוד ולגלגל עלי גפן? קבלו פטנט שחוסך בזמן ועל הדרך משדרג את האורז: קוצצים את עלי הגפן אל תוך האורז ומקבלים תוספת חמצמצה ומצוינת לימי האביב, שמשתדכת מעולה לקציצות עם עגבניות ודבש

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 23/04/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 49 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אם יוצא לכם להסתובב בשווקים בימים אלו, ובשוק הכרמל בפרט, אי אפשר להתעלם מכל הירוקים שהאביב הביא איתם – אפונה מתוקה, פול ירוק, שום טרי ועלי גפן. עשיתי את המעשה הלא אחראי וקניתי חצי קילו עלי גפן במחשבה שאצליח למצוא את הזמן לעמוד ולגלגל סיר ענק של עלי גפן. העריצוציק הקטן שלי סיכל לי את התכנית בכל פעם שאפילו רק חשבתי עליה ויצא שחיפשתי דברים אחרים לעשות עם הר עלי הגפן שישבו לי במקרר.


וככה התגלגלתי למתכון המקסים שלי הילה מ"ביסים" שהכינה אורז מתובל בעלי גפן שנותן טעם של עלי גפן מגולגלים, ללא המאמץ שבגלגול. קוצצים עלי גפן אל תוך האורז, מבשלים אותו יחד עם רכז רימונים ודבש ומקבלים מנת אורז חמצמצה עם המון טעם. לאורז הזה שידכתי קציצות עם טעמים משלימים של עגבניות, רימונים ודבש. יצא בובה.

מרכיבים (6 מנות):

לאורז:

כוס אורז בסמטי

בצל, קצוץ דק

2 שיני שום, כתושות

מלח

15 עלי גפן

נענע – עלים משניים-שלושה ענפים

2 כוסות מים רותחים

כף רכז רימונים

2 כפות דבש

לקציצות:

1/2 ק"ג בשר טחון (השתמשתי בצלעות + שומן כבש)

בצל קטן, קצוץ דק מאוד (או מגורר)

קופסה קטנה של רסק עגבניות

5 כפות פירורי לחם

ביצה

כפית דבש

כפית רכז רימונים

מלח בנדיבות

כף שמן זית

אופן ההכנה:

1 שוטפים את האורז היטב ומסננים. שוטפים היטב גם את עלי הגפן והנענע ומייבשים.

2 קוצצים את עלי הגפן והנענע.

3 מחממים מעט שמן זית בסיר ומוסיפים את הבצל הקצוץ והמלח. מטגנים אותו עד שהוא מתחיל להתרכך ומוסיפים את השום לכדקה. מוסיפים את האורז המסונן אל הסיר ומטגנים אותו עוד דקה, תוך כדי ערבוב.

4 מוסיפים את המים ואת שאר המרכיבים. מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה, עד שהאורז מתרכך והמים מתאדים. מכבים את האש ונותנים לסיר לשבת סגור עם מכסה עוד 10-15 דקות.

5 מכינים את הקציצות: מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות ויוצרים כדורים בגודל של כדור גולף.

6 מחממים שמן בגובה של 1 ס"מ במחבת גדולה ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד שהן משחימות וכשלוחצים על המרכז שלהן הוא לא מאוד רך.

7 מגישים עם האורז.

>> בפעם הקודמת הכנו טארט שוקולד וקוקוס