תמונת AVI׃ מאסטר שף
ביצה עם בשר טחון
מנה מוקפצת ופשוטה של ביצים, תפוחי אדמה ובשר טחון בטעמים של בית
מוסא אבו סריס | מאסטר שף
| פורסם 03/11/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
100 גרם בשר טחון
1ביצה
שן שום
1 בצל
1תפוח אדמה
מלח
סומק
אופן ההכנה:
1 חותכים את תפוח אדמה לקוביות קטנות של 2 ס"מ ומטגנים בשמן עמוק. 2. מקפיצים במחבת שום ובצל ולאחר מכן מוסיפים את הבשר הטחון. מתבלים במלח וסומק ומוסיפים את תפוח האדמה המטוגן. 3. מקפיצים יחד הכל למשך 2 דקות. 4. מרתיחים מים בסיר ומוסיפים שתי כפיות של חומץ וקורט מלח. 5. פותחים בזהירות את הביצה בצלחת עמוקה ומשם שופכים אותה לאט לאט למים, כשהמים נמצאים בתנועה סיבובית (היא אמורה להישאר בצורה של ביצת עין). 6. מוציאים את הביצה העלומה מהמים לאחר 5 דקות ומניחים מעל תערובת הבשר ותפוחי האדמה.